CZ

Fonduri UE 2017: Cerere mare pentru banii europeni pentru afaceri neagricole la sate

Imagine principala
foduri europene

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat joi închiderea sesiunii 2017 de depunere a proiectelor pentru fondurile europene de până la 200.000 de euro, pentru mici afaceri non-agricole în mediul rural, ca urmare a numărului foarte mare de anreprenori care au solicitat banii.

Fondurile nerambursabile alocate prin submăsura 6.4 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) s-au epuizat înainte de termenul limită, din 31 iulie.

Înepând cu data de 3 mai 2017, când s-a deschis apelul pe anul 2017, au fost depuse pentru finanţare 855 de proiecte de investiţii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 148,2 milioane de euro.

Alocarea bugetară stabilită pentru această sesiune este de 35 milioane de euro. AFIR a primit până la închiderea sesiunii solicitări de finanţare care depăşesc de peste 4 ori alocarea financiară stabilită.

Valoarea sprijinului nerambursabil acordat prin submăsura „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” este de maximum 90% din costul total al proiectului şi nu poate depăşi 200.000 euro petru un singur beneficiar, în 3 ani fiscali.

Printre exemplele de proiecte pentru care s-a solicitat finanţare cu o valoare a sprijinului nerambursabil de 200.000 de euro, se numără dotarea unei spălătorii textile cu echipamente specializate, construirea unei agropensiuni sau înfiinţarea unui atelier de bijuterii.

Un alt solicitant a cerut sprijin nerambursabil în valoare de 7.000 de euro pentru amenajarea unui atelier de produse textile.

După finalizarea evaluării de către experţii AFIR, proiectele vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut conform criteriilor de selecţie, în ordine descrescătoare. Selecţia proiectelor se va realiza în limita alocării disponibile pentru această submăsură.

 

Parallax

Vizualizari
651
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri