CZ

UPDATE Fonduri UE pentru apicultori: Peste 21 de milioane de euro în anii 2017-2019

Imagine principala
fonduri apicultura

Guvernul a publicat, marți, în Monitorul Oficial noul Program Național Apicol, prin care cescătorii de albine din România vor avea la dispoziție fonduri nerambursabile de circa 97,6 milioane de lei (aproximativ 21,6 milioane euro) în anii 2017-2019. Până la data de 15 august 2017, la Centrele judeţene şi la Centrul Municipiului Bucureşti ale/al Agenției de Plăți și Intervenție în gricultură (APIA) se depun Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) în anul 2017.

Bugetul total este împărțin în mod egal pe fiecare dintre cei 3 ani de finanțare, câte 32,5 milioane de lei, din care jumăate vin de la Uniunea Europeană și jumătate de la bugetul de stat.

Solicitanții eligbili în acest program sunt:

  • apicultorii, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Acestia vor putea lua bani pentru: combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei, pentru raţionalizarea transhumanţei, precum și pentru măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol din Uniunea Europeană.
  • cooperativele agricole recunoscute. Acestea vor putea lua bani pentru asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori.

Cu aceste fonduri nerambursabile, apicultorii vor putea face investiții în diverse utilaje necesare activității, mătci, medicamente. Aceste investiții vor fi asigurate parțial din fondurile nerambrsabile, beneficiarii urmând să contribuie și ei, în procentaje diferite în fncție de natura cheltuielilor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, din subordinea Ministerului Agriculturii, este autoritatea competentă pentru derularea operaţiunilor financiare legate de gestionarea fondurilor alocate.

Foto: Pixabay

Descarcă de AICI documentatia privind Programul Național Apicol 2017-2019

Programul National Apicol by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
3586
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri