Raluca Abrihan

Finanţări de până la 40 milioane euro pentru firme europene şi americane

Imagine principala
startup it

Compania Partech Ventures lanseză un nou fond de investiţii (cu capital de risc) dedicat startup-urilor tehnologice din Europa şi Statele Unite, în valoare totală de 400 milioane de euro, şi va oferi finanţări între 200.000 de euro şi 40 de milioane de euro pentru firme aflate în diferite stadii de dezvoltare.

 

Acest fond de investiţii, Partech International Ventures, este cel de al şaptele lansat de companie, de-a lungul vremii şi va oferi investiţii pentru prima şi a doua rundă de finanţare (Serie A şi serie B). Compania a epuizat, recent, un alt fond de acest tip în valoare de 100 milioane de euro.

Printre startup-urile în care a investit până acum se numără A/B Tasty, din Franţa, sau Chronext, din Germania, dar mai numără şi alte investiţii din SUA şi Asia.

Partech Ventures are birouri în San Francisco, Paris şi Berlin, coordontate de 12 parteneri şi a realizat până acum peste 110 investiţii de diferitle valori, în startup-uri aflate la diferite stadii de dezvoltare şi a încheiat 12 exit-uri, cel mai recent – firma franceză de fintech Compte-Nickel , cumpărată de BNP Paribas.

Între 2012 şi 2016 investiţiile în firmele IT europene au crescut cu 20% anual.

 

Sursa: Tech.eu

Foto: Pixabay

Parallax

Vizualizari
783
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri