Claudiu Zamfir

FOTO Haine și accesorii prezentate de firme românești la Paris

Thumbnail

Zeci de firme românești au expus haine, bijuterii și alte accesorii la Paris Fashion Week, în perioada 27 februarie – 5 martie, a informat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Potrivit acestui minister, „designeri români de top” s-au dus în Franța prin Programul de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat.

Dintre participanții români, 8 firme s-au deplasat în misiune economică, organizată în parteneriat cu  Federația Română de Design Vestimentar şi Accesorii.

De asemenea, 20 de firme românești au fost în pavilionul național la târgul internațional Paris Fashion Week. Pavilionul românesc a fost organizat în parteneriat cu Asociația Romanian Creative Fashion (ARCF).

În comunicatul MMACA nu sunt enumerate și firmele participante.

Ministerul spune că firmele românești prezente la circuitul Paris Fashion Week „au expus pe o suprafață totală de 198 mp, în locaţii premium din centrul capitalei franceze: Hotel Ritz Paris, Jardin de Tuileries, Carrousel du Louvre, The Westin Paris-Vendôme, 7 Av. Des Champs Elysees”.

De asemenea, la o prezentare de modă, la Ambasada României de la Paris, au fost prezenți designerii Cătălin Botezatu, Clara Rotescu şi Andreea Altay.

„Creatorii români au avut întâlniri cu firme de distribuție din Franța, Italia, Marea Britanie, ţările scandinave, creându-se reale posibilități pentru creșterea exporturilor pe această piață, dar şi pentru identificarea unor noi oportunități de atragere de investiții în România” - mai susține Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Același minister a postat și niște fotografii cu prezența românească la Paris:

Thumbnail

 

 

Thumbnail
Thumbnail

 

Thumbnail
Thumbnail

 

Thumbnail
Thumbnail

Anterior, statul a trimis firme românești de modă și la New York.

Parallax

Vizualizari
703
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri