Redacția StartupCafe.ro

Ziua Pământului 2023: Top căutări ale românilor pe Google despre schimbări climatice și protecția mediului

Google - earth day

Google prezintă căutările populare legate de schimbările climatice și protecția mediului în România, cu ocazia Zilei Pâmântului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie. Datele acoperă ultimele 12 luni, respectiv intervalul martie 2022 - martie 2023 - și oferă o privire în detaliu asupra preocupărilor românilor privind mediul.

Totodată, cu ocazia Zilei Pământului, Google lansează un site global care prezintă date despre trendurile în acțiunile de protejare a mediului, concentrându-se pe trei subiecte principale: deplasare; reducerea deșeurilor și economisireare surselor în fiecare acasă.

Scopul site-ului este de a oferi utilizatorilor dovada socială a impactului acțiunii individuale. El este disponibil la goo.gle/climatetrends. De asemenea, mai multe informații despre sustanabilitate și acțiunile Google în această direcție pot fi găsite AICI

La capitolul schimbări climatice, întrebarea cel mai des adresată pe Google în România, în ultimul an, a fost „ce înseamnă schimbare climatică”.

Printre cele mai populare întrebări adresate de români pe Google pe tema schimbărilor climatice sunt și cum să combați încălzirea globală, care sunt efectele ei asupra mediului sau cum să prevenim poluarea au fost între.

În plus, românii au vrut să știe de ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice.

TOP întrebări populare legate de schimbări climatice și încălzire globală adresate de români pe Google în perioada martie 2022 - martie 2023

 1. Ce înseamnă schimbare climatică
 2. Cum să combați încălzirea globală
 3. De ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice
 4. Ce efecte are încălzirea globală asupra mediului
 5. Cum prevenim poluarea

Căutările legate de energia solară au fost cele mai populare pe Google în ultimul an în România, în categoria mediu și ecologie.

De asemenea, mașinile și bicicletele electrice, energia nucleară și eoliană, poluarea sau reciclarea sunt printre temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România.

Cea mai mare creștere de interes în căutările românilor (trending) pe Google legate de mediu din ultimul an se înregistrează pentru schimbările climatice, gazele de șist, fracturarea hidraulică și secetă.

Teme de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România (martie 2022 - martie 2023)

 1. Energie solară
 2. Climă
 3. Veganism
 4. Reciclare
 5. Bicicletă electrică
 6. Mașină electrică
 7. Poluare
 8. Schimbări climatice
 9. Energie nucleară
 10. Energie eoliană

Alegeri „eco-friendly”

Se observă o creștere a căutărilor pe Google Maps în ultimul an pentru locurile prietenoase cu mediul și/sau în aer liber.

Astfel, românii au căutat cu aproape 60% mai mult stații de încărcare a vehiculelor electrice (față de anul anterior), zonele de drumeții și cele de picnic au înregistrat, în medie, o dublare a interesului în căutările pe Google Maps în România, alături de magazinele cu mâncare organică și cele de haine utilizate/second-hand.

Google Maps oferă diferite mijloace utilizatorilor de a face alegeri „eco-friendly”, fie că vorbim despre protecția mediului, reducere a poluării sau reciclare.

Începând de anul trecut, pe Google Maps este disponibilă (inclusiv în România) opțiunea de rută ecologică. Utilizatorii pot alege să ajungă la destinație pe ruta cu cel mai mic consum de carburant, ceea ce se traduce în economie de bani și reducere a emisiilor de carbon.

Cei care au un vehicul electric pot să caute pe Google Maps „stație de încărcare electrică” pentru a găsi locațiile acestora și alte detalii utile, cum ar fi tipurile de porturi necesare și vitezele de încărcare.

Transportul public este opțiunea prietenoasă cu mediul, mai ales când este vorba despre orașe aglomerate.

Google Maps oferă opțiune dedicată de navigare cu transportul public: prin selectarea pictogramei de tranzit în opțiunea de Indicații de orientare, se obțin indicații către destinația dorită cu autobuzul, metroul, trenul și chiar feribotul (acolo unde este cazul).

Bucureștiul este orașul care a primit recent o actualizare importantă a navigației cu transportul în comun. Astfel, interfața Google Maps pentru transportul public afișează în timp real ora de sosire a vehiculelor în stație, inclusiv întârzierea față de programul de circulație, ceea ce ajută la o mai bună programare a călătoriilor.

Contribuții locale pentru sustenabilitate

Oricine poate avea contribuții pe Google Maps pentru protejarea mediului. Local guides este comunitatea utilizatorilor de Google Maps care contribuie cu informații despre locurile și afacerile de pe Google Maps, fie că este vorba despre o recenzie sau adăugarea de atribute unui loc.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin actualizarea atributelor de reciclare. Astfel oricine poate afla, uitându-se pe Google Maps, dacă supermarketul apropiat reciclează plastic, de exemplu, sau magazinul de electronice colectează baterii uzate.

Pentru a defini atributele de reciclare pentru o afacere pe Google Maps, trebuie urmați următorii pași:

 • Dați click pe companie, pe Google Maps mobil
 • Selectați Despre în bara de detalii ale companiei, apoi accesați Editați funcții (pentru Android) sau Actualizați această locație (pentru iOS).
 • Derulați la Reciclare, bifați opțiunile care se potrivesc și finalizați

De asemenea, pot fi adăugate informații despre sustenabilitate pentru o afacere în secțiunea de recenzii.

Dincolo de atribute, într-o recenzie se pot adăuga detalii despre programele derulate de magazine pentru cei care reciclează (de exemplu baterii uzate sau ulei alimentar uzat), disponibilitatea terminalelor de reciclare sau alte detalii utile pentru cei care vor să recicleze.

Parallax

Vizualizari
815
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 950
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri