Claudiu Zamfir

Creatorii de filmulețe pe YouTube vor putea obține investiții dintr-un fond de 50 milioane dolari, condus de un fost manager din Google

Thumbnail

Creatorii de filmulețe pe YouTube sau pe rețelele sociale vor putea obține finanțări pentru dezvoltarea afacerilor de conținut online printr-un nou fond de investiții, de 50 de milioane de dolari, constituit în SUA.

Next 10 Ventures se prezintă drept primul fond integrat pe verticală focalizat pe creatorii de content.

Firma de investiții spune că va ajuta, prin capital și cunoștințe manageriale, la dezvoltarea de noi afaceri și servicii de tehnologie centrate în jurul economiei creative - Creator economy, care a apărut în ultimul deceniu, odată cu adoptarea în masă a platformelor video digitale și a rețelelor sociale.

Fondul este condus de Benjamin Grubbs, fondator și director general (CEO). El a fost director global al  Top Creator Partnerships, la YouTube și a avut diverse funcții de conducere în Google.

„În ultimii cinci ani, am văzut cu ochii mei creșterea imensă a economiei creative în ceea ce privește expunerea, implicarea consumatorilor și comercializarea. Estimăm că economia creativă va ajunge, la nivel global, excluzând China, la 23 miliarde de dolari în anul 2018, condusă de zeci de mii de creatori care trăiesc din platformele video și rețelele sociale. Această scară oferă companiei noastre o oportunitate amplă de a construi active care produc valori semnificative în anii următori" - a declarat Grubbs, într-un comunicat al firmei de investiții.

Fondul se concentrează pe creartori de conținut care au ca principal segment de public copiii și adulții tineri. Firma va căuta parteneriate și oportunități în:

  • Creare de conținut video și proprietate intelectuală,
  • Comerț online,
  • Produse și servicii bazate pe comunitate.

Fiecare investiție va fi cuprinsă între nivelurile seed și early round, variind în funcție de oportunitatea de business.

De asemenea, urmează să fie creat și un fond focalizat pe crearea de conținut educațional.

Parallax

Vizualizari
997
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri