Claudiu Zamfir

WEBINAR: Finanțări pentru firme românești - Programul Innovation, prin Fondul Român de Contragarantare

erbinar frc

Firmele mici și mijlocii românești (IMM) se pot finanța prin împrumuturi bancare cu dobânzi suvenționate de stat și garanții de la Fondul Român de Contragarantare (FRC), în cadrul subprogramului Innovation.

UPDATE: Webinarul s-a finalizat, urmărește înregistrarea.

Webinarul a fost  transmis, joi, în direct, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube StartupCafe. Invitați: Stere Farmache, membru al Directoratului Fondului Român de Contragarantare, și Ciprian Costea, șef serviciu analiză cereri de finanțare în cadrul FRC.

Puteți adresa întrebări invitaților noștri în secțiunea de comentarii la acest anunț, precum și direct pe pagina de Facebook a StartupCafe.

Vă rugăm să adresați întrebări doar pe tema webinarului și să folosiți un limbaj decent.

Subprogramul Innovation - principalele prevederi

Innovation este un subprogram al programului IMM Invest Plus, pentru finanțarea firmelor mici ți mijlocii românești, în contextul condițiilor dificile de piață generate de războiul din Ucraina.

Subprogramul Innovation sprijină capacităţi de inovare și activităţile la export ale IMM-urilor care au cifra de afaceri mai mică de 1 milion euro, ce activează în industria exportatoare, nepoluantă.

    Finanţările în cadrul programului pot avea următoarele destinaţii:
    – stimularea exporturilor româneşti;
    – susţinerea tranzacţiilor internaţionale şi a investiţiilor româneşti în străinătate;
    – stimularea comerţului online şi a digitalizării;
    – retehnologizarea companiilor locale;
    – achiziţii software şi certificate de e-commerce şi de administrare a unei firme;
    – obţinerea brevetelor de invenţie privind produse, strategii, mediu, digitalizare.

Bugetul schemei de ajutor de stat aferente Programului INNOVATION este de 214.550.000 lei, pentru un număr de 1.835 de beneficiari.

Ministerul Finanțelor subvenționează valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare și dobânzile aferente creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru și a creditelor pentru investiții în procent de 100% din bugetul Ministerul Finanțelor - Acțiuni Generale.

Parallax

Vizualizari
985
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri