Visa lansează un program de investiții de 100 milioane de dolari pentru startup-uri fintech

Visa lansează un program de investiţii de 100 milioane de dolari și oferă conectare rapidă şi taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile fintech aflate într-un stadiu incipient să se dezvolte. 

 
 

Începând cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa pot beneficia de accesul la reţeaua globală Visa în patru săptămâni, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe. Noul program FinTech fast-track oferă o conectare rapidă şi taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile aflate într-un stadiu incipient să beneficieze de avantajele reţelei globale Visa pentru a-şi dezvolta propriile idei.

De asemenea, Visa a lansat un program de investiţii de 100 milioane de dolari la nivel european pentru a sprijini ecosistemul fintech care se află în plină dezvoltare în Europa şi pentru a-şi creşte investiţiile în startup-uri.

 
 


“Asistăm la o perioadă efervescentă a industriei plăţilor în Europa. Noile reglementări, combinate cu schimbările majore în comportamentul consumatorilor şi dezvoltările tehnologice rapide au transformat Europa într-o regiune unde noile idei prind viaţă în fiecare zi. Astfel, se creează o oportunitate incredibilă pentru companiile de plăţi existente în piaţă şi cele nou apărute, aceea de a oferi modalităţi de plată mai simple şi mai sigure care sunt dorite de către consumatori. Ne manifestăm deschiderea către toţi jucătorii din piaţă care pot beneficia de acoperirea, capabilităţile şi securitatea oferite de reţeaua noastră globală pentru a-şi dezvolta afacerea”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa în Europa, în intervenţia sa de la conferinţa Money 20/20 în Amsterdam.

Investițiile și parteneriatele Visa

Obiectivul principal al programului de investiții de 100 milioane de dolari este sprijinirea startup-urilor care lucrează la dezvoltarea soluţiilor inovatoare în domeniul serviciilor bancare deschise și a celor care utilizează tehnologii emergente cu potențial de a crea noi experiențe securizate de plată.

Visa a efectuat deja o serie de investiții în fintech-uri la nivel global, inclusiv în Europa, în companii precum Klarna, solarisBank și Payworks. Potrivit KMPG, investițiile totale in fintech-urile din Europa au însumat 4,7 miliarde de dolari în 2017. 

Printre platformele de plată și fintech-urile care colaborează deja cu Visa se numără Contis, EVRY, Jaja, Revolut și Wirecard (fintech-urile interesate să lucreze cu Visa pot contacta compania aici).

Programul Visa Fast-Track

Visa va colabora cu partenerii săi pentru a sponsoriza startup-urile care doresc să participe la programul Visa Fast-Track.

La lansarea programului, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plăți și procesare. Programul va fi lansat în iulie și inițial se va concentra pe startup-urile din Marea Britanie. Alte piețe europene vor fi adăugate curând, iar ulterior se intenționează extinderea programului la nivel mondial.