Claudiu Zamfir

Video-tutorial: Cum îți depui oferta dacă vrei să livrezi bunuri și servicii în proiectele europene ale privaților de la sate

Thumbnail

Antreprenorii care vor să livreze bunuri și servicii sau să presteze diverse lucrări în proiectele europene desfășurate de beneficiari privași la sate au la dispoziție un tutorial video realizat, luni de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru încărcarea on-line a ofertelor.

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, beneficiarii publici și privați din România au la dispoziție fonduri nerambursabile de 9,36 miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeană și restul de la bugetul de stat. Din acești bani, o parte considerabilă ajung la beneficiarii privați, cum sunt societățile comerciale, PFA, cooperative, întreprinderi familiale și alte afaceri agricole sau non-agricole în mediul rural.

Aceste fonduri sunt o oportnitate de afaceri nu doar pentru cei care le accesează, ci și pentru firmele care prestează servicii, fac lucrări sau livrează anumite bunuri către beneficiarii care derulează proiectele europene.

Contractele de achiziții mai mici sau egale cu  15.000 de euro, fără TVA, pot fi adjudecate folosind procedura cu o singura ofertă sau procedura selecției de oferte dacă așa vrea beneficiarul privat care derulează proiecul european.

În schimb, contractele de achiziții mai mari de 15.000 de euro, fără TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selecție de oferte. În această procedură, beneficiarul privat care derulează proiectul  publică pe site-ul www.afir.info o invitașie de participare și dosarul cererii de oferte. El trebuie să primească on-line cel puțin  o ofertă conformă din punct de vedere tehnic și financiar din partea firmelor interesate.

Pentru firmele interesate să livreze bunuri sau servicii și aceste proiecte europene AFIR a făcut un tutorial video pe You Tube care cuprinde o 10 pași pentru depunerea ofertei:

  1. Autentifică-te pe site afir.info.
  2. Accesează portalul pentru achiziții.
  3. Accesează Depunere Oferte.
  4. Accesează secțiunea Info a invitației de participare pentru care vrei să depui o ofertă.
  5. Accesează opțiunea „Depune Oferta”.
  6. Completează datele solicitate șu bifează opțiunea „Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile AFIR”.
  7. Încarcă Declarația de conformitate, certificatul de înregistrare fiscală și fișierul PDF sau arhivă care conține oferta. Declarația de Condirmitate și Certificatul de înregistrare fiscală sunt solicitate doar împreună cu prima ofertă pe care o încarci.
  8. Dacă vrei să depui oferta, dă click pe „Depune”. Dacă vrei să renunți la depunerea ofertei, dă click pe „Renunță”.
  9. Dacă ai dat „depune”, trebuie să-ți afișeze în dreapta-sus anunțul că oferta ta a fost încărcată cu succes.
  10. Dacă vei mai depne oferte pentru alte invitații de participare, la următoarele ți se va solicita doar oferta. Datele ofertantului, Declarația de conformitate și Certificatul de înregistrare fiscală sunt deja încărcate.

Mai multe tutoriale și manuale AFIR:

Instrucțiuni PDF - achiziții beneficiari privați în PNDR 014-2020

 

Instructiuni Achizitii Beneficiarii Privati v.03 by Claudiu on Scribd

Manual PDF achiziții beneficiari privați în PNDR 014-2020

Manual Achizitii Beneficiarii Privati v.03 by Claudiu on Scribd

Mai multe proceduri de lucru cu AFIR pot fi consultate AICI.

Parallax

Vizualizari
1578
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri