Claudiu Zamfir

20.000 Euro - finanțarea medie obținută de startup-uri de la investitorii Tech Angels, în România

Thumbnail

Aproximativ 60 de startup-uri au obținut, în primele 3 luni ale anului 2021, finanțări de câte 20.000 de euro, în medie, de la investitori individuali tip business angels, membri ai organizației românești Tech Angels, a informat, luni, aceasta, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

TechAngels este un grup deschis de investitori privați interesați să investească în startup-uri din domeniul tehnologiei din România și din regiune.

Asociația are acum 91 de membri, cu 20% în creștere față de finalul anului 2020.

Investitorii din grup sunt antreprenori sau specialiști din companii multinaționale, cu experiență în planificarea de business, dezvoltarea de produse, abordarea piețelor, vânzări, marketing etc. Pe lângă investiții, membrii grupului asigură mentorat și consiliere pentru start-up-urile selectate.

În ultimii 3 ani, TechAngels au selectat pentru finanțare peste 150 de start-up-uri, cu sume totale de peste 14 milioane de euro.

În primele 3 luni ale anului 2021, sumele investite de membrii TechAngels totalizează peste 1 milion de euro.

Valoarea indică un ritm de investiție cel puțin la același nivel cu cel din anul 2020, când TechAngels a susținut cu 4 milioane de euro dezvoltarea a aproximativ 60 start-up-uri.

Tichetul mediu este de 20.000 euro. Aproximativ o treime dintre investitori au optat să păstreze decizia de investiție pentru următoarele trimestre.

Până acum, au participat la pitch-uri 36 de start-up-uri, atât din România cât și din regiunea sud-est europeană. Pentru 25 % dintre acestea interesul investitorilor a fost imediat, prin sindicalizare, pentru aproximativ 30% a fost exprimată intenția de monitorizare. Restul de 45% au fost îndrumate spre diferite noi faze de dezvoltare/accelerare.

Domeniile abordate în această perioadă au fost pregătite mai multe soluții dedicate serviciilor medicale, creșterii productivității la nivel de business și diverse servicii de retail.

Mălin Iulian Ștefănescu, președintele TechAngel remarcă 3 tendințe ale ultimei perioade:

  • „Prima este despre așteptările investitorilor ca soluțiile pe care le susțin să fie scalabile rapid, pentru piețe mai mari - și, pentru asta, investitorii din TechAngels se folosesc de experiența și de networkul personal pentru a ajuta.
  • A doua, privește interesul în creștere pentru start-up-uri de tehnologie și pentru piața românească, investitorilor de pretutindeni le plac poveștile de succes.
  • A treia este despre interesul pentru asociere și sindicalizare. TechAngels este un grup de antreprenori și specialiști, cu experiență în toate segmentele de business, interesați de investiții private in start-up-uri de tehnologie. Altfel zis, în același loc sunt adunați oameni de succes, legături și capital”.

Începând cu martie 2020, TechAngels a mutat toate sesiunile de pitch online și a triplat numărul de activități și întâlniri dedicate startup-urilor.

Parallax

Vizualizari
1181
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri