Claudiu Zamfir

Startup-urile românești de tehnologii pentru apărare și securitate vor putea obține finanțări din noul fond de investiții NATO de 1 miliard EUR

euro-tanc-dreamstime

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) anunță, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, noul său fond de investiții de 1 miliard de euro, pentru care a finalizat campania de strângere de capital, destinat startup-urilor care dezvoltă tehnologii în sectoarele apărării și securității.

NATO Innovation Fund (NIF) și-a asigurat contribuții de la 23 de state din cele 31 de țări membre ale alianței militare, inclusiv de la România. De asemenea, și-a exprimat dorința de a participa la acest fond și Suedia, țară aflată în proces de aderare la NATO, aceasta urmând să contribuie la NIF după ce se va alătura Alianței.  

Astfel, țările participante devin oficial limited partners ai fondului de venture capital (VC) NATO.

Fondul de inovare al NATO, considerat primul fond multi-suveran de capital de risc din lume,  va investi în startupuri ce dezvoltă soluții tehnologice de ultimă oră la provocările critice de apărare și securitate.

NATO Innovation Fund va face investiții directe în startupuri din oricare dintre cele 23 de state aliate participante, inclusiv echipe din România.

De asemenea, fondul va face investiții indirecte în fonduri de deep tech cu impact transatlantic.

Cele 23 de state participante la NIF sunt: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia și Marea Britanie.

Echipa de management a fondului de capital de risc este condusă de Andrea Traversone (Managing Partner),  Kelly Chen, Thorsten Claus, Patrick Schneider-Sikorsky și Chris O’Connor. Ei au experiență cumulată de peste 6 decenii în inovare tehnologică, operațiuni militare și investiții de capital de risc, potrivit NATO.

Parallax

Vizualizari
2000
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri