Claudiu Zamfir

Startup-urile românești pot obține finanțări dintr-un nou fond de investiții de 60 milioane EUR

Thumbnail

Startup-urile IT din România și alte 6 țări europene pot obține finanțări de capital de risc, în schimbul unei părți din afacere, printr-un nou fond de investiții polonez, în valoare totală de 60 de milioane de euro, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Firma de investiții ff Venture Capital (ffVC), cu sedii la Varșovia și New York, a lansat  ff Red & White, noul său fond de capital risc, prin care vrea să finanțeze startup-uri de tehnologie din Germania, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și Romania.

Investitorii caută startup-uri care răspund celor mai presante provocări pentru companii și societate, în domenii ca:

  • software pentru companii (enterprise software),
  • tehnologie industrială (industrial tech),
  • transformare prin sustenabilitate (sustainability transformation).

În comunicatul transmis StartupCafe, ff Venture Capital  spune că și-a asigurat deja „majoritatea” capitalului țintit, de 60 de milioane de euro. Din acești bani, ff Red & White își propune să acorde startup-urilor selectate runde de investiții seed și de serie A (de ordinul milioanelor de euro).

În plus, investitorii oferă startup-urilor și asistență pentru a se extinde în SUA și Japonia, ff Venture Capital având un parteneriat cu o firmă niponă de consultanță, JBIC IG Partners.

Parallax

Vizualizari
6908
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri