Luminita Pirvu

Un startup românesc care promovează turismul a primit  finanțare de la Booking.com 

Thumbnail

Aplicaţia Questo, prin care utilizatorii descoperă în mod interactiv poveşti de la localnicii din mai multe oraşe din România a câștigat o finanţare  oferită de Booking.com, prin Booster Lab- un program de accelerare destinat startup-urilor. Procesul prin care tinerii de la Questo au fost selectați a fost unul intens, iar pe lângă grantul obținut, ei vor beneficia de mentorat din partea specialiștilor Booking.com, precum și acces la rețeaua globală de voluntari ai platformei.  

Evenimentul a avut loc la Tel Aviv în perioada 6-8 martie 2018, iar în cadrul lui au fost premiate 4 start-up-uri care au demonstrat că pot genera un impact pozitiv real în turismul internaţional. Questo a primit o finanțare de 20.000 de euro. 

”Pe durata programului am participat la mai multe sesiuni de lucru împreună cu specialiștii Booking.com pe impact social, dar și pe marketing, dezvoltare produs sau experiența utilizatorului. Totul pentru a ne ajuta să definitivăm strategia de lucru pentru următorul an. La final, fiecare start-up a fost invitat să își prezinte produsul și strategia printr-un pitch în fața juriului format din experți Booking.com.”, precizează Alex Govoreanu, co-fondator Questo.

Questo este o aplicație gratuită, disponibilă pe Android și iOS, ce-i îndeamnă pe turiști să descopere un oraș prin intermediul poveștilor adăugate de localnici pe traseele sale. Pentru a explora un traseu, utilizatorii trebuie să aleagă un tur pe care îl pot parcurge răspunzând la întrebări și rezolvând ghicitori prin oraș. Experiența de explorare este completată de faptul că prin tururile Questo utilizatorii pot susține afaceri locale și, uneori, cauze din comunitate.

Orașele din România care au tururi disponibile sunt: București, Sibiu, Brașov, Iași, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Sighișoara. Din toamna anului trecut, Questo a devenit disponibil pentru explorare și în Rotterdam (Olanda) și Budapesta (Ungaria), iar în prezent se lucrează la adăugarea a încă 10 orașe.

Startup-ul a lansat aplicația în aprilie 2017, fondatorii fiind patru tineri din București: Claudiu Petria, Alex Govoreanu, Tavi Angheluș și Lucian Gruia. La finalul anului 2017, Questo a fost premiat cu distincția de Best Travel App la evenimentul eTravel Awards.
 

Parallax

Vizualizari
2302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri