Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2018 va primi credite de angajament să pornească full, dar plățile sunt lăsate pentru mai târziu

Thumbnail

Programul Start-Up Nation, ediția a doua, urmează să se deschidă în anul 2018, probabil în toamnă, cu posibilitatea de finanțare a 10.000 de mici afaceri cu până la 200.000 de lei fiecare, potrivit proiectului primei rectificări bugetare a anului, dar plățile vor fi lăsate pentru mai târziu, anul electoral 2019 urmînd să fie vârful.

Ministerul Finanțelor a prevăzut în proiectul primei rectificări bugetare a anului o majorare cu 1,35 miliarde de lei la creditele de angajament pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, pentru a putea deschide programul de finanțare la capacitate maximă.

Pe lângă cei 700 de milioane de lei, credite de angajament, prevăzute în legea bugetului de stat încă de la începutul anului 2018, ministerul mai avea nevoie de încă 1,3 miliarde.

Thumbnail

Astfel, cu 2 miliarde de lei în total, credite de angajament, poate demara programul Start-Up Nation 2018 în toamnă, așa cum a a spus ultima oară ministrul Radu Oprea, însă nu se vor putea face plăți în noua ediție pentru că la rectificarea bugetară nu s-a prevăzt niciun leu sub formă de credite bugetare, adică bani care să fi fost puși în buget.

Pentru plăți, ministerul ar mai avea nevoie de o rectificare bugetară, pentru transformarea creditelor de angajament în credite bugetare, dar având în vedere că programul va începe mai târziu anul acesta, oricum proiectele care vor fi realizate vor ajunge la decont abia în anul 2019. Prin urmare, în 2019, un an electoral cu două rânduri de alegeri - europarlamentare și prezidențiale - Guvernul ar urma să aloce grosul banilor pentru plată, poate chiar tot bugetul de 2 miliarde de lei pentru Strart-Up Nation 2018.

Între timp, în prima rectificare de buget din 2018, Ministerul pentru Mediul de Afaceri va pierde aproape 10 milioane de lei, credite bugetare, adică bani care fuseseră puși în buget pentru plăți, de la începutul anului 2018, dar care au rămas necheltuiți.

Pentru a intra în vigoare, rectificarea bugetară are nevoie să fie adoptată de Guvern.

Rectificare SUN2018 by claus_44 on Scribd

Citește și:

Start-Up Nation 2018: Se decide buget de angajament pentru 10.000 de firme, dar nu și pentru plăți

Parallax

Vizualizari
13813
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri