Raluca Abrihan

Fond de împrumuturi de 50 milioane euro pentru startup-uri IT

Thumbnail

Un fond de venture debt dedicat cu o valoare țintă de 50 de milioane de euro caută startup-uri tech din Europa Centrala și de Est și Israel. Venture Debt este un împrumut la termen cu rolul de a ajuta startup-urile să-şi finanţeze operaţiunile şi să acceseze expertiză, fără diluarea participației acționarilor existenți. Cine poate primi finanţare.

Flashpoint este noul nume al Buran Venture Capital, grup financiar de top care oferă soluţii de equity şi debt financing pentru companiile de software. După rebranding, compania anunță și lansarea unui nou produs, un fond de Venture Debt.

Business-ul nostru s-a extins în mod semnificativ în ultimii ani şi am realizat că viziunea noastră este să dezvoltăm o afacere de top bazată pe mai multe produse de investiţii şi asset management dedicată Europei Centrale şi de Est şi Israelului şi nu doar un fond de capital de risc de succes”, a declarat Alexander Konoplyasty, Managing Partner Flashpoint.

Lansarea Venture Debt este parte a strategiei Flashpoint de construcție a unei platforme de investiţii multi-product, care investeşte în startup-uri din domeniul software în Europa Centrală şi de Est şi Israel.

Michal Jozwiak, în trecut  Senior Vice President pentru private debt, mezzanine şi private equity în echipa din Europa Centrală şi de Est a Darby Private Equity (Franklin Templeton Investments), va fi Managing Partner al Flashpoint Venture Debt. “Suntem încântaţi să fim primii care lansează un fond de venture debt dedicat CEE cu  o valoare ţintă de 50 de milioane de euro, oferind companiilor din domeniul tehnologiei o opţiune alternativă să-şi finanţeze creşterea”, a precizat Jozwiak.

În cele din urmă, Flashpoint a anunţat că Edward Nicholson se va alătura grupului în calitate de General Partner şi Preşedinte al Consiliului Consultativ al Flashpoint. Edward a fost directorul executiv şi preşedintele Brunswick Investment Bank, achiziţionată de UBS, având o implicare decisivă în dezvoltarea companiei și ajutând-o să devină una dintre afacerile de top din domeniul finanţelor din Europa de Est. Nicholson declară: “Sunt foarte bucuros să mă alătur acestei echipe talentate, care a oferit în mod activ finanţare şi expertiză early stage unei pieţe abordate insuficient, dar cu numeroşi antreprenori din domeniul tehnologiei care dezvoltă companii de software internaţionale.

În iunie, fondul Flashpoint va fi prezent la Techsylvania, evenimentul de tehnologie ce va avea loc la Cluj-Napoca între 8 și 11 iunie 2019, participând de asemenea în programul de training pentru echipele selectate pentru competiția Startup Avalanche, care oferă premiu o investiție de 100.000 de euro celui mai promițător startup early stage.  

Fondat în 2012, Flashpoint este un grup financiar internaţional care administreză  fonduri equity şi debt, investind în companii de software fondate de antreprenori din Europa Centrală şi de Est, Israel, Finlanda, Ţările Baltice, Armenia, Belarus, Rusia şi Ucraina. Flashpoint are o echipă formată din 16 profesionişti, având sedii în Israel, Ungaria, Polonia, Letonia şi Rusia. Grupul a investit deja în Europa, Israel şi Rusia, inclusiv în compania Shazam (achiziţionată de Apple), Chess.com, Guesty din Israel, Growbots şi Estimote în Poloia, BonusWay în Finlanda şi mulţi alţii.  

Parallax

Vizualizari
456
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri