Claudiu Zamfir

Noi finanțări pentru startup-uri IT, printr-un fond european de 60 milioane dolari

Thumbnail

Startup-urile IT europene, aflate în stadiu incipient de dezvoltare, vor putea obține noi finanțări de capital de risc, printr-un fond de investiții în valoare de 60 de milioane de dolari, lansat joi, la Londra.

Fondul de investiții Moonfire își propune să acorde runde de finanțare pre-seed și seed, adică de ordinul zecilor de mii de dolari, până la 1 sau 2 milioane de dolari.

„Noi oferim fondatorilor de startup-uri primii bani, permițând astfel antreprenorilor remarcabili să construiască afaceri revoluționare, cu puterea tehnologiei. facem echipă cu cei mai inovatori fondatori de startup-uri early-stage și constituim o rețea de angel investors pentru a contribui la o dezvoltare exponențială” - a anunțat fondul de investiții.

Investitorii suedezi consideră că în Europa nu sunt disponibile foarte multe finanțări de nvel seed, iar startup-urile europene de acest nivel „nu au primit aceeași atenție” de care se bucură cele din SUA și China.

Firma de investiții Moonfire Ventures LLP a fost deschisă în iulie 2019, la Londra, de către investitorul suedez Mattias Ljungman, fost partener în Atomico, unul dintre cele mai puternice fonduri venture capital din Europa.

Parallax

Vizualizari
1143
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri