Claudiu Zamfir

Noi finanțări de 55 milioane euro, pentru startup-uri europene de tehnologii medicale

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologii în domeniul sănătății (health tech) vor putea obține noi finanțări de capital de risc, printr-un fond de investiții de 55 de milioane de euro lansat recent.

Noul fond pan-european a fost constituit de firma de investiții Crista Galli Ventures (CGV), cu birouri la Copenhaga și Londra, scrie Sifted.eu. Investitorii vor să finanțeze startup-uri europene cu runde de investiții seed și serie A, adică de la câteva sute de mii de euro la câteva milioane de euro.

De asemenea, printr-un instrument de investiții separat, Crista Galli LABS, firma va acorda finanțări mai mici, de nivel pre-seed (de la câteva zeci de mii de euro la câteva sute de mii de euro) unor startup-uri europene health tech foarte tinere, scrie Tech.eu.  Jumătate dintre aceste startup-uri vor fi din rândul celor fondate de antreprenori provenind din grupuri subreprezentate, astfel încât să fie stimulată diversitatea.

Crista Galli Ventures caută în principal startup-uri europene health tech din domenii ca: deep tech, digital health (digitalizare în sănătate) și medicină personalizată.

Cei de la CGV pot fi contactați AICI.

Parallax

Vizualizari
981
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri