CZ

LISTA: Cele 5 afaceri românești care au câștigat pachetul de beneficii de 200.000 euro în incubatorul Startarium

Thumbnail

Cinci start-upuri românești, cu activități de la alimentație sănătoasă până la educație pentru copii, au fost admise în programul de incubare Startarium.Inc și vor primi un pachet de beneficii în valoare totală de 200.000 de euro, a informat, marți, platforma de finanțare, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Comisia de selecție Startarium.Inc a analizat potențialul de creștere și scalare al finaliștilor și a desemnat câștigătorii:

 • CargoPlanning este o platformă online, colaborativă (de tipul SaaS) dedicată organizării și planificării procesului de transport de marfă dezvoltat de fabrici și retaileri. De la lansarea în octombrie 2015 de către o echipă de software din Iași, platforma numără 3500 de utilizatori cu transporturi în valoare de 7 milioane de euro și își dorește să “înceapă o călătorie în jurul lumii”, scalând afacerea la nivel internațional.  

 

 • Echipa eematico a creat în ultimii 2 ani peste 350 de ore de conținut de educație experiențială pentru copii și mai mult de 600 de jucării și materiale educaționale DYI pentru aceștia. Cu ajutorul Startarium.Inc, își doresc să lanseze o nouă divizie de business: propria linie de producție și distribuție de jucării educaționale prin care să scaleze afacerea eematico și să facă misiunea lor, de educație prin joacă, accesibilă tuturor copiilor.

 

 • Fruteria este un startup din București care oferă fructe și gustări pentru angajații companiilor, o afacere care va încheia anul 2017 cu peste 100 de clienți și 400.000 euro cifră de afaceri. Prin participarea în programul Startarium.Inc, echipa Fruteria urmărește consolidarea poziției de lider de piață local, dar și dezvoltarea echipei și a modelului de business pentru extindere în alte orașe din România.

 

 • Creatorii NutritIO – asistentul virtual pentru nutriție -  își propun să simplifice nutriția prin tehnologie, atât pentru profesioniști (nutriționiști, dieteticieni, instructori de fitness, medici), cât și pentru oameni care vor să-și schimbe stilul de viață într-un mod sănătos. În cadrul programului de incubare își doresc să obțină know-how pentru dezvoltarea produsului, sprijin și mentorat pentru rafinarea modelului de business și consolidarea afacerii.  

 

 • Smart EpiGenetX oferă teste genetice de ultimă generație și un algoritm de interpretare a rezultatelor unic la nivel mondial, precum și consultanță în nutriție, dietetică, genetică și activitate fizică, prin specialiști acreditați în domeniu. Este un startup lansat în 2017 de o echipă de oameni de știință, medici și experți în genetică din România, care vor beneficia în cadrul Startarium.Inc de sprijin și mentorat pentru consolidarea brandului și a afacerii la nivel internațional.

“Alegerea celor 5 startupuri cu care vom lucra în cadrul acceleratorului a fost foarte dificilă pentru că am avut multe propuneri extrem de interesante. Sperăm însă că vom demonstra în acest ciclu că le vom aduce un mare plus de valoare și că vom scala programul pe viitor”, a declarat Cătălin Vasile, mentor pentru antreprenori și membru în Advisory Board Startarium.Inc .

În procedura de selecție în program s-au înscris 146 de startup-uri, dintre care 15 s-au calificat  în finală, unde și-au prezentat ideile de business în fața unei comisiei formate din:

 • Ana-Maria Andronic (Head of Intellectual Property & Technology DLA Piper),
 • Cătălin Rusu (Co-fondator & CEO Rusu+Bortun Brand Growers),
 • Daniel Llano Manibardo (Head of Retail Banking, ING Romania),
 • Iulian Cîrciumaru (Co-fondator Benefit Seven),
 • Michal Szczurek (CEO, ING Romania),
 • Sergiu Neguț (Associate Dean MSM Romania, Chairman of the Board Startarium.Inc) ,
 • Vlad Craioveanu (CEO, Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca)

Criteriile de evaluare au inclus:

 • piața pe care își desfășoară activitatea și potențialul acesteia;
 • problema sau nevoia pe care o rezolvă și soluția oferită în acest sens;
 • competitorii și diferențierea față de aceștia;
 • analiza financiară, potențialul de creștere și scalabilitate;
 • experiența și structura echipelor.

Fiecare dintre cele 5 startup-uri admise în programul de accelerare a afacerilor se va bucura de un pachet de beneficii care include:

 • Resurse de creștere a vânzărilor, produsului, capitalului, notorietății, a echipei și a ecosistemului antreprenorial,
 • Finanțare: 6.000 de euro chiar la început, acces către business angels, investitori sau platforma de crowdfunding proprie Startarium,
 • Învățare: de la optimizări pe produs până la planificare financiară și lansare pe piețe internaționale, urmează 12 luni de creștere si învățare susținute

Cele 5 startup-uri câștigătoare și echipele lor își vor începe activitatea în Impact Hub Bucharest pe 15 septembrie într-un spațiu dedicat. Vor fi conectați permanent la o rețea amplă de mentori, iar trimestrial vor raporta în fața unui Advisory Board care le va oferi feedback aplicat.

Startarium.Inc este un program de incubare realizat de platforma de multifinanțare onlie Startarium și își propune să ducă duce echipe de start-upuri aflate la începutul stadiului operațional către nivelul următor: creștere și scalare.

Startarium se declară cea mai complexă platformă online din România pentru susținerea și educarea antreprenorilor și start-upurilor, lansată în 2016. Conținutul este structurat în mai multe module funcționale - instrumente de business, cursuri online, interviuri cu antreprenori români, platformă de crowdfunding, mentorat, networking și pitching.

Startarium.ro este o inițiativă Impact Hub și ING.

Parallax

Vizualizari
3552
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri