Claudiu Zamfir

Start-Up Nation de vânzare pe OLX. Noul ministru: Se vede că suntem creativi și inventivi. Trebuie văzut dacă este un fenomen

Thumbnail

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, nu s-a arătat luni îngrijorat de faptul că unii dintre cei care s-au calificat la finanțare în programul Start Up Nation și-au scos la vânzare firmele pe site-uri de mică publicitate ca OLX, în loc să dezvolte afaceri. Oprea le-a spus parlamentarilor, la audieri, că va lua măsuri doar dacă va constata că vânzarea proiectelor pe internet este un fenomen.

În cadrul audierilor din comisiile economice ale Parlamentului, senatorul PNL Daniel Zamfir l-a întrebat pe ministrul propus dacă va lua măsuri pentru a preveni în anul 2018 situațiile în care proiectele Start-Up Nation sunt vândute pe internet.

Spiritul antreprenorial se vede că este viu în România, că suntem destul de creativi și inventivi. Sigur că Start-Up Nation dorește să crească acest spririt antreprenorial și nu toate firmele care se nasc vor și dăinui. (...)

Atunci când am discutat în comisia economică a Senatului dacă este corect să limităm creativitatea celor care vin și aplică la Start-Up, împreună am ajuns la concluzia că nu e bine. Dacă se dovedește că devine un fenomen sau că are o incidență, este până la urmă vorba de un caz izolat sau de mai multe și trebuie să vedem în totalul aplicațiilor în Start-Up ce înseamnă și dacă acesta se transformă într-un  fenomen, dacă atinge un prag. Atunci trebuie luate măsuri și introduse limitări. Dacă sunt fenomene izolate, până la urmă fac parte din viață și e normal să se întâmple” - a spus Radu Oprea.

Așa cum a relatat StartupCafe.ro, o serie de patroni care s-au calificat pe locurile finanțabile cu cei maximum 200.000 de lei de la stat în programul Start Up nation 2017 și-au scos firmele  la vânzare pe internet. Ei au ocupat practic locurile unor antreprneori care poate ar fi putut realiza proiectul cu banii de la stat.

 

Parallax

Vizualizari
2801
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Betuel
Saracut
Cred ca ar trebui luate acum masuri, nu cand o sa fie mult mai multi care isi vand afacerile, plus ca trebuie intrebati de ce isi vand afacerile, poate exista o problema acolo si foarte probabil exista si o solutie pentru acea problema.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri