Claudiu Zamfir

Ministrul Laufer: Start-up Nation 2018 se va deschide în aprilie

Thumbnail

Românii care vor să facă mici afaceri vor putea participa la o nouă sesiune de înscriere în programul Start-Up Nation, ediția 2018, din luna aprilie, a susținut, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

Prin bugetul de stat 2018, noua ediție a programului de finanțare a firmelor mici și mijlocii are alocate credite de angajament de 700 milioane lei, însă ministrul Laufer susține că la prima rectificare bugetară din acest an, care va avea loc în semestrul al doilea, va sollicita încă 1,2-1,3 miliarde lei , credite de angajament, pentru contractarea noilor finanțări cu antreprenorii. Creditelde de angajament necesită însă o altă rectificare bugetară, prin care să fie transformate în credite bugetare, adică bani efectiv puși în buget.

„Am stabilit o nouă sesiune Start Up Nation în luna aprilie. Am promis că și cei care s-au înscris în 2017 și nu s-au calificat vor avea șansa să depună dosar în anul 2018. Vom cere 1,2-1,3 miliarde de lei în plus la rectificare, credite de angajament, ca să avem baza de semnare a contractelor. Deci practic avem șanse să avem o sumă mai mare decât anul trecut” - a spus Laufer.

Astfel, în ediția 2018 a programului de finanțare ar urma să aibă posibilitatea să se înscrie și antreprenorii care au „picat sub linie” la punctajul de la evaluarea automată, precum și cei care au fost respinși în urma verificării dosarului, din câte a precizat Ilan Laufer, la o întrebare adresată de StartupCafe.ro. .

El a menționat că în maximum 30 de zile va da toate detaliile legate de condițiile de participare în Start Up Nation 2018.

Totuși, întrebat de StartupCafe.ro dacă va mai rămâne în funcție în viitorul cabinet Dăncilă, Laufer a spus că trebuie așteptată decizia politică. 

Reamintim că în cadrul programului Start Up Nation 2017, valoarea unui ajutor nerambursabil este de 200.000 de lei (circa 43.000 euro), pentru o firmă de tip IMM înființată după data de 30 ianuarie 2017.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
23869
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Madalin Viorel
Carstei
Buna ziua, doresc un consultant pentru proiect si finantare, astept raspuns si ajutor, multumesc, tel 0768994558
poza de profil
Am dori și noi o informație privind continuarea unui proiect avem măsura 112si am anteles ca nu se mai acorda finanțare la afaceri pe proiecte nonagricole,as fi dispus și o cofinanțare pt anfiintarea unui servis auto.multumesc ast. rasp.la tel.0754630905.
poza de profil
Robert George
Pirlea
Buna ziua ,

Ma numesc Pirlea Robert George si as dori sa stiu daca cei care s-au înscris în 2017 şi nu s-au calificat vor avea şansa să depună dosarele în 2018?

Va multumesc
Pirlea Robert George

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri