Adi Iacob

Finanțatorul Spotify lansează un nou fond de investiții: 265 milioane $ pentru startup-uri din Europa

Thumbnail

Fondul de investiții care a finanțat startup-uri precum Spotify și iZettle a anunțat că lansarea unui nou proiect ― Creandum V ― un fond de 265 de milioane de euro care se va concentra pe finanțarea afacerilor în stadiu incipent cu potențial de creștere, din Europa. 

2018 a fost un an record pentru Creandum Funds, care a deținut acțiuni în startup-uri carea au realizat unele dintre cele mai importante exit-uri din Europa, scrie EU-startups.com. Unul dintre acestea a fost exit-ul realizat de Spotiy, care s-a listat pe bursa din New York în aprilie 2018, la o capitalizare de piață de 29,5 miliarde de dolari.

Printre exit-urile de succes în care a fost implicat fondul de investiții se mai numără iZettle (cumpărat de PayPal pentru 2,2 miliarde dolari), Giant Games (achiziționat de Zynga pentru 700 milioane dolari) și Elastic (care s-a listat pe bursa Nasdaq, la o capitalizare de piață de 4,9 miliarde dolari). 

Specialiștii susțin că Creandum II - prin intermediul căruia Creandum a devenit primul investitor VC în Spotify și iZettle ― este cel mai performant fond de capital de risc din Europa.

Creandum V va avea aceeași strategie precum fondurile precedente lansate de Creandum, urmând să investească în rundele Seed și Serie A ale startup-urilor de tehnologie din Europa.
 

Parallax

Vizualizari
1619
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri