Claudiu Zamfir

Șomajul tehnic, prelungit pentru actvitățile restricționate, la firme, PFA și alte afaceri

Thumbnail

Firmele care vor avea mai departe activitățile restricționate, cum sunt restaurantele și cafenelele, vor putea să-și țină angajații în șomaj tehnic mai departe, până la 1 iunie, cu subvenționarea de către stat a indemnizațiilor pentru personal, a decis, joi, Guvernul.

„Am decis prelungirea șomajului tehnic până la data de 1 iunie 2020 cu posibilitatea menținerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Vorbim deopotrivă de angajați cu contracte individuale de muncă, dar și despre profesii liberale, PFA și alte categorii de profesioniști. Intenția noastră declarata este, așadar, să acordăm această formă de sprijin și, în paralel, începând cu data de 1 iunie, să venim cu măsuri active care, pe partea de angajați, să includă inclusiv suportarea unei părți din salariu pentru cei care se întorc din șomaj tehnic sau care intră pe piața muncii”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, citată de Mediafax.

De asemenea, companiile și instituțiile publice cu un număr mai mare de 50 de angajați vor avea obligația de a stabili programe individualizate de muncă astfel încât între salariați să se asigure existența unui interval de o oră de la începerea și terminarea programului pe perioadă de trei ore.

„În felul acesta, în locurile unde există aglomerări foarte mari încercăm să creăm o departajare a fluxurilor de oameni tocmai pentru a proteja sănătatea acestora”, a mai spus ea.

Parallax

Vizualizari
12806
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri