Raluca Abrihan

Ilan Laufer, de la Start-Up Nation la Smart Start: Credite totale de 500 milioane dolari de la 3 bănci, pentru firme românești care se extind în SUA

Thumbnail

Smart Start USA, program lansat de fostul ministru pentru afaceri, Ilan Laufer, prin care se doreşte finanțarea și facilitarea accesului a cel puţin 10.000 de IMM-uri și antreprenori din România, anual, pe piața Statelor Unite ale Americii, va avea un buget total de 500 milioane dolari, prin credite de la trei bănci partenere.

Smart Start USA este un program privat, care are ca scop “stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA şi facilitarea accesului IMM-urilor româneşti la piaţa din SUA”, potrivit reprezentanţilor programului.

Bugetul de 500 de milioane de dolari va fi disponibil firmelor româneşti care vor aplica pentru program și vor fi admise la finanțare de către partenerii de implementare. Băncile partenere care vor acorda creditele sunt: Banca Transilvania, Piraeus Bank şi BCR.

Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie și va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de orașe din țară, au mai anunţat reprezentanţii Smart Start USA. Înscrierea în program se va putea face online, prin intermediul acestei platforme.

Antreprenorii IMM din România vor completa un formular online destul de complex, cu date detaliate despre afacerile lor, pentru ca apoi Laufer, prin firma sa de consultanță, să aprobe intrarea în programul de extindere a afacerilor în SUA.

Ilan Laufer declara la momentul anunţării acestui program că firmele acceptate nu îi vor plăti la început comisioane, dar vor semna un contract în care sunt prevăzute onorarii de succes pe care antreprenorul le va achita firmei de consultanță a fostului ministru după stabilirea propriu-zisă a afacerii în SUA.

Potrivit fostului ministru, IMM-urile care vor intra în program vor putea obține credite bancare de 50.000-100.000 de dolari.

Parallax

Vizualizari
4399
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri