Claudiu Zamfir

Schema HoReCa: Când se plătesc ajutoarele în conturile firmelor

Thumbnail

Ministerul Antreprenoriatului (MAT) a anunțat când va începe să plătească efectiv ajutoarele de stat în conturile firmelor calificate la finanțare în Schema HoReCa.

Plățile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie 2021, conform MAT. Pentru început, firmele vor primi doar prima tranșă, de 46,87% din ajutoarele contractate, fiind disponibil un buget de 1 miliard de lei pentru plăți.

Marți seara, pe 14 decembrie, MAT a transmis beneficiarilor, în cadrul aplicației electronice de înscriere, acordurile de plată pentru programul HoReCa, acesta fiind începutul procedurii de plată.

Când ar trebui să fie plătită și tranșa a doua de ajutor de stat, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei?  Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a spus, zilele trecute, că urmează „ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximtiv 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse și aprobate”.

Beneficiarii schemei, în principal patroni de restaurante, pensiuni și hoteluri, așteaptă banii cu sufletul la gură, pentru că vine Crăciunul și au nevoie urgentă de bani, să nu ajungă în situația neplăcută de a se îmbulzi la furnizorii de marfă.

8.369 de beneficiari s-au calificat la finanțare în Schema HoReCa, iar 1827 de solicitanți au fost respinși.

Parallax

Vizualizari
3651
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri