Raluca Abrihan

Samsung caută startup-uri de inteligenţă artificială. Fond de investiţii de 150 milioane dolari

Thumbnail

Samsung a creat un fond de investiţii de 150 de milioane de dolari, prin care vrea să finanţeze startup-uri din domeniul inteligenţei artificiale (AI). Compania este interesată de firme aflate la început de drum pentru prime runde de investiţii şi finanţări de tip seed.

NEXT Q, fond anunţat încă de anul trecut de Samsung are un buget total de 150 de milioane de dolari pe care să îi investească în starutp-uri care vin să rezolve problemele inteligenţei artificiale sau care folosesc inteligenţa artificială pentru a rezolva diferite probleme din domeniul IT, notează techcrunch.com.

Fondul a făcut deja câteva investiţii, una dintre ele este finanţarea oferită firmei Covariant.AI – un startup care educă roboţii să capete anumite aptiduni.

”În ultimii zece ani am urmărit cum softurile au înghiţit lumea. Acum este rândul inteligenţei artificiale să înghită softurile. Lansăm Q Fund pentru a susţine următoarea generaţie de startup-uri AI care vrea să sape mai adâng pentru a afla mult mai mult faţă de ştim azi”, spune Vincent Tang, de la Samsung NEXT Ventures.

Parallax

Vizualizari
503
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri