Denisa Crăciun

Românii pot investi în noi titluri de stat Fidelis. Dobânzile acordate la lei și euro

Thumbnail

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani, care au economii strânse, vor putea subscrie, în perioada 1 – 16 septembrie 2022, prin intermediul BT Capital Partners și Banca Transilvania și altor bănci partenere, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro. 

Titlurile de stat în lei au scadența de 3 ani cu dobânda anuală de 8% pe an, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,85%, respectiv 2,65%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro, a transmis, miercuri, Ministerul Finanțelor, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna septembrie.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor și instituțiilor partenere (exemplu: www.btcapitalpartners.ro; www.bvb.ro etc - Programul FIDELIS).

Parallax

Vizualizari
6231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri