Claudiu Zamfir

Primele rezultate la Schema HoReCa: Firme admise și respinse. Atenție la clarificări!

Thumbnail

Rezultate intermediare la Schema de ajutoare de stat HoReCa: O serie de firme au fost admise, iar câteva au fost respinse la debutul procedurilor de verificare, însă un număr și mai mare de solicitanți trebuie să ofere clarificări în timp util.

Din totalul de 10.185 de aplicanți înscriși la Schema HoReCa, 1677 au intrat la procesarea dosarelor.

Dintre aceștia, 335 au fost admiși la finanțare, iar 3 au fost respinși.

De asemenea, în cazul a 1339 aplicanți agențiile IMM au cerut clarificări privind dosarele depuse.

Rugăm beneficiarii să verifice aplicația STS şi să răspunda la clarificari în timpul menționat în procedură (3 zile)” - a făcut apel Minsterul Economiei la solicitanții aflați în procedură de clarificări.

Cele 3 firme respinse au solicitat în total ajutoare de stat de 365.625 lei. Ele aparțin de Agenia regională IMM Târgu Mureș, conform listei cu aplicanți.

Procedura de evaluare a dosarelor depuse la Schema HoReCa va continua în perioada următoare.

Consultă AICI lista cu aplicanți și statusul lor la data de 13 august 2021.

Descarcă de AICI Procedura și anexele pentru Schema HoReCa 2021.

Thumbnail

Reamintim că prin Schema HoReCa statul urmează să acorde unor firme din domeniul HoReCa și al turismului despăgubiri ca urmare a restricțiilor de funcționare COVID. Aceste depăgubiri reprezintă 20% din valoarea cu care a scăzut activitatea firmelor respective în anul 2020 față de 2019, în limita sumei de 800.000 de euro pe firmă.

Volumul total al ajutoarelor solicitate de cele 10.185 de firme este de circa 2,45 miliarde de lei. Prin bugetul de stat pe anul 2021, Ministerul Economiei are disponibile fonduri de 1 miliard de lei pentru plățile în Schema HoReCa. La rectificarea bugetară care urmează să fie făcută de guvern, Ministerul Economiei nu a primit, momentan, și restul de credite bugetare necesare.

Procedural, Ministerul Economiei intenționează să trimită simultan contractele de finanțare la solicitanții admiși, după terminarea tuturor verificărilor, pentru a face plățile către toți beneficiarii eligibili. Astfel, pe bugetul actual, Ministerul Economiei va putea plăti o primă tranșă pro-rata către toți câștigătorii, din miliardul de lei disponibil. Restul banilor ar urma să vină într-o a doua tranșă către toți aplicanții, după ce guvernul va bugeta și restul plăților din Schema HoReCa, de 1,45 miliarde lei. Dacă, însă, vor mai fi respingeri, bugetul necesar de plată ar urma să scadă și el.

Parallax

Vizualizari
11302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri