Claudiu Zamfir

Rezultate: LISTELE firmelor calificate la ajutoare nerambursabile de la stat în programele Comerț și Microindustrializare 2018

Thumbnail

Sute de firme românești s-au calificat la fonduri nerambrsabile de până la 250.000 de lei în Programul Comerț 2018 și de până la 450.000 de lei în programul Microindustrializare 2018, potrivit listelor cu rezultate afișate vineri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

În Programul Comerț 2018, un număr de 209 microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) private s-au calificat pentru finanțări nerambursabile de maximum 250.000 de la stat. În total, peste 1.000 de firme s-au înscris în program în acest an. Nu toate IMM-urile au solicitat suma maximă. De exemplu, Ladof Facility SRL , o firmă de construcții din Buftea, județul Ilfov, a s-a calificat pentru un ajutor nerambursabil de 22.146 de lei.

În termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanţare în limita bugetului, beneficiarii care implementează proiectul fără componentă de credit vor semna la sediul AIMMAIPE Contractul de finanțare (anexa nr.12 la Procedura de implementare)

Termenul limită de semnare a contractelor de finanțare care se implementează FĂRĂ COMPONENTĂ DE CREDIT pentru aplicanții care au primit scrisori de acceptare la finanțare în data de 26 octombrie 2018, este 9 noiembrie 2018.

Termenul limită pentru semnarea contractelor de credit cu instituția de credit este 29 noiembrie 2018.

Termenul limită de semnare cu Agențiile teritoriale a contractelor de finanțare  care se implementează CU COMPONENTĂ DE CREDIT este 11 decembrie 2018. (CLICK AICI pentru alte amănunte)

Programul Comerț-Servicii 2018 are alocat un buget total alocat de 49.949.000  lei. Beneficiarii eligibili vor putea primi un ajutor financiar nerambutrsabil (AFN) de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (fără TVA). Valoarea maximă a AFN nu poate depăşi suma de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Astfel, antreprenorul va trebui să suporte cel puțin 10% din valorea eligibilă a investiției și TVA pentru toată investiția.

Sesiunea de depunere a planurilor de investiții a avut loc online, în perioada 27 august - 7 septembrie 2018.

listacomert2018 by Claudiu on Scribd

De asemenea, în Programul Microindustrializare 2018, un număr de 247 de firme s-au calificat în interiorul bugetului disponibil, la fonduri nerambursabile de până la 450.000 de lei fiecare din bugetul de stat. Majoritatea IMM-urilor au solicitat suma maximă de 450.000 de lei sau pe aproape. Au fost și firme care figurează cu sume mai mici, un exemplu fiind BIO-CDI, un SRL din Bacău, care face tâmplărie din PVC.
La Mircoindustrializare, lista nu este finală, pentru că mai sunt contestații de soluționat.

În acest program, bugetul total pe anul 2018 este de 74.359.000 lei. Alocaţia financiară nerambursabilă pentru firmele selectate la finanțare va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult  90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, în limita valorilor maxime prevăzute pentru fiecare cheltuială eligibilă. Astfel, antreprenorul va trebui să suporte în final o contribuţie proprie de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. De asemenea, taxa e valoarea adăugată la înreaga valoare a proiectului va fi suportată de beneficiar (cu posibilitate de a o deduce, dacă are cod de TVA).

Totodată, beneficiarul selectat efectuează cheltuielile, iar statul îi decontează ulterior costurile  eligibile, în limita ajutorului nerambursabil obținut în program. Antreprenorii vor putea lua și credite de la bănci partenere în program, cu garanții, iar comisionul către Fondul de Garantare va putea fi decontat din program, dacă va fi prevăzut în planul de afaceri.

Descarcă de AICI lista de rezultate la 26 octombrie 2018.

Lista MicroIndustrializare 2018 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
4208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri