Denisa Crăciun

Program Google pentru ONG-uri și alte asociații din România care vor să țină cursuri despre inteligența artificială. Pot obține finanțare

google

Organizațiile non-profit și alte asociații din România care vor să țină cursuri de formare în bazele inteligenței artificiale se pot înscrie într-un program organizat de Google, prin care pot obține finanțare și pot beneficia de instruire.

Înscrierile în programul „AI Opportunity Fund for Europe”, organizat de Google.org în colaborare cu în colaborare cu Centre for Public Impact, se pot face AICI, până pe 28 iunie 2024.

Obiectivul programului este de a sprijini adaptarea forței de muncă la schimbările generate de adopția inteligenței artificiale.

Până la 200 de organizații selectate vor avea acces la cursuri de formare în noțiuni fundamentale de AI pentru beneficiarii lor, în limba română, concepute de Google și parteneri externi, cu îndrumare pas cu pas și sprijin complet, se arată într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

De asemenea, organizațiile selectate vor primi sprijin financiar, pentru România fiind alocat un fond de 300.000 de euro pentru granturi și instruire. Programul se adresează organizațiilor non-profit și altor entități parte a societății civile, municipalități și asociații profesionale.

Conform agendei programului, în trimestrul al treilea 2024 vor fi analizate cererile și se vor derula interviurile cu organizațiile înscrise, urmând ca în ultimul trimestru al anului să fie anunțate entitățile selectate pentru a participa în program. Cursurile vor începe în prima jumătate a lui 2025.

Mai multe detalii despre „AI Opportunity Fund: Europe” pot fi aflate pe pagina programului: https://aiopportunityfund.withgoogle.com/

Parallax

Vizualizari
2852
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri