Raluca Abrihan

Premii de până la 50.000 de euro pentru startup-uri românești din domeniul energiei

Thumbnail

Au fost deschise înscrierile aplicațiilor pentru cea de a cincea editie a PowerUp!, competiție care vizează startup-urile din domenii precum energia, mobilitatea și tehnologiile inteligente. Participanții vor concura pentru marele premiu de 50 000 de euro și au oportunitatea de a-și dezvolta afacerea la scară globală.

Competiția organizată de InnoEnergy este cea mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est și vizează startup-urile din această regiune.

Cei care se vor alătura programului vor beneficia de suport pentru mai multe arii, de la cel juridic și privind proprietatea intelectuală, până la pregătirea prezentării companiei, la metodologia agilă și multe altele. Alte beneficii includ accesul la clienți internaționali, precum și investiții financiare de până la 150.000 de euro.

În cadrul acestei ediții va fi acordată o nouă distincție ca parte a programului "Clean Air Challenge". Acest merit va fi acordat unui start-up a cărui soluție va contribui la reducerea poluării aerului și a smogului. InnoEnergy este un jucător cheie în proiectul "Clean Air Challenge" lansat în octombrie 2018 la Bruxelles.

Cu fiecare ediție a concursului, numărul de participanți s-a dublat. În 2018, InnoEnergy a avut peste 300 de potențiali candidați, dintre care 10 din România, prin urmare, organizatorii estimează că la ediția din 2019, care se încheie pe 11 martie, numărul acestora va fi și mai mare. În ultimii doi ani aplicațiile au crescut atât ca număr, cât și în ceea ce privește calitatea acestora. Numărul aplicațiilor în faza de prototip a crescut semnificativ de la 28, în 2016, la 120, în 2018. Aceeași evoluție se poate observa și în cazul aplicațiilor care includ un produs sau serviciu funcțional (de la 19, respectiv la 93).

Soluțiile - produse sau servicii - asupra cărora se pune accentul în cadrul competiției includ proiecte din domeniul energiei, mobilității, generării de aer curat, încălzirii, tehnologiilor de reducere a poluării și a tehnologiilor inteligente. Start-up-urile care sunt selectate în urma aplicării vor fi invitate să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale și marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților. Câștigătorul va fi desemnat pe 21 mai, la Cracovia, în cadrul Impact'19 - unul dintre cele mai importante evenimente economice din Europa Centrală și de Est.

Condițiile detaliate de participare, formularul de cerere și toate informațiile necesare sunt disponibile pe site-ul competiției.

Termenul limită pentru înregistrare este 11 martie 2019.

Parallax

Vizualizari
1194
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri