Smile Media

[P] Fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă. Descoperă trei oportunități de finanțare!

articol-1(1).jpg

Companiile din România sunt încurajate să investească în energie verde printr-o serie de programe ce oferă finanțare nerambursabilă. Află detalii despre trei astfel de oportunități de finanțare și descoperă cum poți obține finanțare cu sprijinul Goodwill, companie ce oferă soluții complete pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Trei programe care finanțează trecerea la energie verde

1. Fondul de modernizare - Noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum/producție

Programul sprijină investiții care țin în principal de achiziţionarea de instalaţii sau echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. Finanțarea este de max. 500.000 euro MW/producție, max. 500.000 euro MW/autoconsum peste 1 MW și max. 1 milion de euro/MW autoconsum sub 1 MW. Pot aplica IMM-uri și întreprinderi mari care au înscrise și autorizate în actul constitutiv activități privind producerea și comercializarea de energie electrică - CAEN 3511 - Producția de energie electrică, cel târziu la contractarea proiectului.

2. Electric Up II - Panouri fotovoltaice și stații de încărcare

Programul alocă finanțare de până la 150.000/beneficiar, sumă cu care pot fi decontate cheltuieli ce țin de:

  • Achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minimum 27 kWp și maximum 150 kWp
  • Achiziţia a cel puțin unei stații de reîncărcare de min. 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu min. două puncte de încărcare

Pot aplica pentru finanțare IMM-uri și orice entitate, inclusiv din domeniul HoReCa, implicit întreprinderi mari și întreprinderi individuale, ce pot obține până la 150.000 euro.

3. PNRR C6.I5 – Eficiență energetică în sectorul industrial

Programul finanțează înlocuirea instalațiilor și a echipamentelor vechi cu unele noi, mai performante și mai eficiente energetic. Companiile care accesează programul pot obține până la 2.000.000 euro nerambursabili/proiect, fonduri destinate instalațiilor/echipamentelor specifice pentru întreprinderi din industrie, pe baza auditului și bilanțului energetic, de exemplu echipamente care alcătuiesc linii de producție, motoare, transformatoare. Pot aplica microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii, întreprinderile mari din sectorul industrial.

De ce să investești în energie verde cu fonduri nerambursabile?

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale energiei regenerabile, potrivit Organizației Națiunilor Unite:

  • Independență energetică

Energia regenerabilă poate elimina dependența de importuri și protejează țările în fața fluctuațiilor prețurilor combustibililor fosili.

  • Crearea de locuri de muncă

Se estimează că 14 milioane de noi locuri de muncă vor fi create în domeniul energiei verzi, ceea ce ar duce la un câștig net de 9 milioane de joburi.

  • Costuri reduse

Energia regenerabilă este cea mai ieftină opțiune de energie, iar prețurile tehnologiilor din domeniu scad rapid.

  •  Reducerea poluării aerului

Trecerea la surse de energie nepoluantă, cum ar fi energia eoliană și solară, contribuie la o mai bună calitate a aerului.

Goodwill, partenerul tău în accesarea fondurilor nerambursabile. Beneficiezi de consultanță și servicii integrate

Dacă îți dorești să accesezi o oportunitate de finanțare în domeniul energiei regenerabile, Goodwill îți oferă sprijin în toate etapele acestui demers:

  • Consultanță - echipa de experți din cadrul Goodwill Consulting este pregătită să te ghideze în elaborarea și depunerea proiectului;
  • Întocmirea memoriului tehnic, achiziționarea și instalarea panourilor fotovoltaice de către specialiștii Goodwill Energy, astfel încât să te poți bucura de economiile imediate;
  • Servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice - Goodwill Studio îți furnizează documentația necesară pentru cererea de finanțare și asistență pe toată perioada de implementare a proiectului.

Contactează Goodwill acum!

 

Parallax

Vizualizari
2636
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 413
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri