Smile Media

O oportunitate imensă pentru startup-urile de tehnologie din România! Recrutarea pentru programul MIT Enterprise Forum CEE este în curs de desfășurare - webPR

Thumbnail

În momentul de față este în curs de desfășurare procesul de recrutare pentru acceleratorul MIT Enterprise Forum CEE, afiliat cu cea mai bună universitate de tehnologie din lume - Massachusetts Institute of Technology din Boston. Pentru participarea la program pot participa startup-uri tehnologice din 15 țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România.

Proiectul, implementat de către Fundația poloneză pentru Antreprenoriat, este susținut de cele mai importante întreprinderi poloneze și internaționale. Startup-urile, care se vor califica la program, vor dobândi o șansă, printre altele pentru stabilirea unei cooperări comerciale cu partenerii programului, cofinanțare pentru dezvoltarea activităților în valoare de până la 50.000 Euro, precum și accesul pe piața poloneză și în SUA. Cererile de participare pot fi depuse până pe 10 martie la adresa www.mitefcee.org. 

Obiectivul programului îl constituie oferirea de ajutor pentru cele mai inovatoare startup-uri științifice și tehnologice din Europa Centrală și de Est prin combinarea potențialului lor cu cunoștințele și resursele întreprinderilor mari din sectoarele financiar, de asigurări, energie, Industry 4.0 și Life Science, precum și experiența mentorilor, care au obținut succese spectaculoase în afaceri la nivel internațional. România este una dintre țările cheie din zona de interes a acceleratorului. 

"Urmărim de destul de mult timp și cu mare interes ecosistemul românesc de startup. România este o țară, în care cresc rapid multe companii de tehnologii tinere, ale căror soluții se pot dovedi foarte interesante pentru întreprinderile mari din Polonia, Europa de Vest și SUA. Scopul nostru este, printre altele, de a facilita stabilirea unei cooperări reciproce eficiente", a spus Łukasz Owczarek, Head of Acceleration la Fundația pentru Antreprenoriat în Tehnologie, care este organizatorul programului MIT Enterprise Forum CEE și a finalizat cu succes cinci ediții ale programului MIT Enterprise Forum Poland până în prezent.

Startup-rilor din România le va fi dedicată o echipă, care le va ajuta să își dezvolte afacerea în Polonia. Timp de trei luni, tinerii antreprenori își vor rafina modelele de afaceri, vor avea acces la know-how unic, la facilitățile tehnice și tehnologice ale partenerilor programului, precum și la cofinanțare pentru dezvoltarea activității comerciale în valoare de până la 50.000 Euro. 

Startup-urile din CEE în top

Programul MIT Enterprise Forum CEE face parte din rețeaua globală MIT Enterprise Forum, care are sucursale în mai multe state din SUA, precum și în Grecia, Spania, Israel, Thailanda, Turcia și Pakistan. Până în prezent, Polonia a fost singura țară din Europa Centrală și de Est, unde s-a desfășurat accelerarea startup-urilor sub brandul MIT Enterprise Forum. Începând cu data de 15 ianuarie, vor fi adăugate la această grupă alte 14 țări: Estonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Austria, România, Slovenia, Croația, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Lituania și Letonia. 

"Țările din Europa Centrală și de Est fac parte în prezent din una dintre cele mai active regiuni în ceea ce privește dezvoltarea de întreprinderi tehnologice și crearea de soluții inovatoare pentru diferite industrii. Datorită, printre altele, condițiilor istorice și unei mari diversificări socio-economice, dezvoltarea ecosistemului de startup a început aici mai târziu decât în alte părți ale lumii. Însă țările din Europa Centrală și de Est recuperează rapid timpul pierdut și putem observa acum dezvoltarea dinamică a unor proiecte unice cu un potențial enorm de comercializare pe piețele naționale și internaționale", a spus Antoinette Mathews, directorul MIT Enterprise Forum. 

"Un exemplu foarte bun îl constituie cele peste 100 de companii, care au beneficiat de accelerare în programul MIT Enterprise Forum Poland. Acest lucru ne-a încurajat să lansăm programul în țările din Europa Centrală și de Est", a mai adăugat Antoinette.

Polonia, poarta către Europa și SUA pentru startup-urile tehnologice din România

Accelerarea MIT Enterprise Forum CEE va fi implementată pe o temă generală și pe patru teme cu subiecte definite: Sănătate, Industry 4.0, Energy & Smart Buildings și Fintech & Insurtech. Partenerii programului implicați în sprijinirea întreprinderilor noi sunt cele mai mari companii de pe piață, printre altele: 

  • Adamed - una dintre cele mai mari și mai inovatoare companii farmaceutice și biotehnologice din Polonia, ale cărei produse sunt disponibile în prezent pe 65 de piețe din întreaga lume. 
  • MCX - unul dintre liderii de piață în proiectarea și implementarea soluțiilor IT sigure și crearea de aplicații de integrare dedicate. 
  • PZU - cea mai mare instituție financiară din Polonia și din Europa Centrală și de Est, cu peste 20 de milioane de clienți. 
  • Nationale-Nederlanden - unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Olanda, care deține sucursale în Polonia și în peste 50 de țări din întreaga lume și care gestionează activele a peste 60 de milioane de clienți.

Startup-urile, care se vor califica pentru proiect, vor dobândi nu numai șansa de cooperare și procesul de accelerare conform modelului antreprenorial în 24 de pași dezvoltat de William Aulet, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), dar și posibilitatea unui networking global, consultanță cu avocați, agenții de brevete și experți în vânzări, precum și stabilirea de relații de afaceri cu potențiali parteneri și investitori. 

"Invităm să participe la program startup-uri tehnologice din România și din țările din Europa Centrală și de Est, care propun soluții inovatoare, de preferință verificate deja pe piață, dar și firme aflate în stadiile inițiale de dezvoltare. Scopul nostru este accelerarea dezvoltării companiilor, care doresc să pătrundă pe piețele internaționale, în special în Statele Unite, unde MIT Enterprise Forum CEE are o rețea densă de conexiuni de afaceri", a adăugat Łukasz Owczarek.

 
Principalii parteneri ai programului sunt Adamed - o companie farmaceutică și biotehnologică, fondată pe baza dezvoltării științifice poloneze și a brevetelor proprii, MCX - nucleul unui grup puternic de companii specializate, incluzând, printre altele, companii din domeniul soluțiilor TIC și al energiei regenerabile.

Parteneri asociați: Cloud Technologies, LINK4, Nationale-Nederlanden, MDI Energia SA, Sollers Consulting și PZU.

Partenerii tehnici sunt: Centrul autorizat de formare profesională Sandler Training - Twarowski & Posmyk, Crido, EU Patent, Extended Tools, Novismo, TaxLab și Hasik Rheims & Partners. Organizațiile care sprijină accelerarea sunt CMS Law.Tax, Fundația pentru Știința Poloneză, Asociația Organizatorilor Centrelor de Inovare și Antreprenoriat din Polonia (SOOIPP) și Parcul Tehnologic Wrocław. 

Punerea în aplicare a programului este susținută de o subvenție acordată Fundației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Tehnologice de către Agenția Poloneză pentru Dezvoltarea Întreprinderilor în cadrul Măsurii 2.5 POIR Programe de Accelerare. 

Despre MIT Enterprise Forum CEE

MIT Enterprise Forum CEE face parte din rețeaua globală MIT Enterprise Forum, afiliată la cea mai bună universitate de tehnologie din lume - Massachusetts Institute of Technology. Scopul programului îl constituie sprijinirea dezvoltării celor mai inovatoare companii din Europa Centrală și de Est prin combinarea potențialului acestora cu cunoștințele și resursele celor mai mari întreprinderi și cu experiența mentorilor polonezi și internaționali. Proiectul este realizat de Fundația de Dezvoltare a Întreprinderilor Tehnologice, care până în prezent, sub brandul MIT Enterprise Forum Poland, a finalizat cu succes cinci ediții ale programului de accelerare pentru startup-urile poloneze științifice și de tehnologie. 

Parallax

Vizualizari
2471
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri