Claudiu Zamfir

Modificarea normelor IMM Invest, publicată în Monitorul Oficial înainte de relansare. Lista băncilor partenere

Thumbnail

Guvernul a publicat luni seara, în Monitorul Oficial, o modificare la Normele de Aplicare a programului de creditare IMM Invest România, în condițiile în care marți, de la ora 9.00, este programată redeschiderea înscrierilor pe site-ul de aplicare. la finalul articolului, lista băncilor partenere IMM Invest, la care firmele vor putea aplica pentru credite, după ce vor trece de FNGCIMM.

O modificare permite microîntreprinderilor și firmelor mici să cumuleze creditele/liniile de credit pentru capital de lucru cu creditele pentru investiții, în limita a 10 milioane de lei. În forma veche a normelorde aplicare, întreprinderile micro și mici nu aveau această posibilitate de cumulare a tipurilor de credite.

O altă prevedere a hotărârii de guvern 326/2020, de modificare a normelor metodologice, prevede că statul va suporta integral, pe toată durata creditului garantat, comisionul de risc și comisionul de administrare. În lipsa subvenției, comisionul de risc ar fi fost datorat de beneficiar Ministerului Finanțelor, iar comisionul de administrarea, Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Statul va suporta dobânda la credit până la 31 decembrie 2020. Modificarea de norme a introdus aici acest termen, în corelare cu ordonanța de urgență care a instituit acest ajutor și care prevedea această limită.

Guvernul a operat aceste modificări la normele de aplicare imediat după startul ratat al înscrierilor la IMM Invest, din 17 aprilie 2020.

Norme IMM Invest-modificare by Claudiu on Scribd

Lista Băncilor partenere, la care se poate aplica pentru creditul IMM Invest, după acceptarea la garantare de către FNGCIMM:

1.    BANCA TRANSILVANIA
2.     BCR SA
3.     CEC BANK SA
4.     RAIFFEISEN BANK
5.     BRD GSG
6.     UNICREDIT BANK
7.     ALPHA BANK
8.     INTESA SANPOLO BANK
9.     EXIM BANK
10.     OTP BANK
11.     BANCA ROMANEASCA
12.     ING BANK
13.     FIRST BANK
14.     CREDIT AGRICOLE
15.     PATRIA BANK
16.     LIBRA BANK
17.     PORSCHE BANK
18.     PRO CREDIT BANK
19.     VISTA BANK
20.     IDEA BANK
21.     BANCA COOPERATISTA DELTACOOP TULCEA
22.     GARANTI BANK

Parallax

Vizualizari
7263
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri