Claudiu Zamfir

MIT și Harvard lansează un fond de 230 milioane dolari pentru startup-uri de tehnologie

Thumbnail

Universitățile americane MIT și Harvard au lansat, marți, un fond de investiții de 230 de milioane de dolari pentru finanțarea unor startup-uri de tehnologii care își propun să aducă beneficii comunităților, la nivel internațional.

Acesta este cel de-al doilea fond de investiții lansat de acceleratorul The Engine, al celor de la MIT.

În 2017, Massachusetts Institute of Technology a lansat acceleratorul de startup-uri The Engine, cu un fond de investiții (Fund I) în valoare de 205 milioane de dolari, din care au fost deja finanțate 27 de startup-uri de Tough Tech - tehnologii cu impact global puternic, în domenii ca ecologie, sănătate, sisteme avansate, dar care nu sunt neapărat atractive pentru investitorii din piețele de afaceri obișnuite.

Acum, pentru Fund II de 230 de milioane de dolari, lansat marți, MIT a cooptat ca investitor (limited partner) o altă puetrnică universitate americană, Harvard.

În plus, pentru acceleratorul The Engine, MIT adaptează o clădire de circa 18.000 mp pentru a  găzdui 800 de antreprenori cu 100 de startup-uri. Clădirea este la Cambridge, statul american Massachusetts, unde se află campusul MIT.

Pe lista de statup-uri finanțate din Fund I se numără: Biobot Analytics, Boston Metal, Cambridge Electronics, Kytopen, RISE Robotics.

Parallax

Vizualizari
737
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri