Adi Iacob

Ministrul pentru IMM-uri: StartUp Nation 2018 va începe în toamnă

Thumbnail

Ministrul pentru mediu de afaceri, comerț și antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat că nu există riscul ca programul StartUp Nation 2018 să nu înceapă în acest an și că este posibil ca acest lucru să se întâmple în toamnă, însă nu a precizat o dată exactă.

 ”Astăzi suntem în plin proces cu băncile partenere de a primi cererile de plată și de a face plățile din programul pe 2017. De aceea făceam apel către beneficiari să își ridice banii. Capacitatea administrativă a noastră și a băncilor trebuie să fie eliberată. Cred că în toamna acestui an o să fie gata. Resursele sunt pentru 10.000 de proiecte și in acest an (…) Pe 2018, programul este pregătit, există ghidul de bună practică. Este gata este discutat cu consultanții”, a spus ministrul pentru mediul de afaceri în cadrul conferinței de presă în care a prezentat bilanțul a celor 6 luni de mandat.

La sfârșitul lunii trecute, 8.444 de contracte erau semnate, iar 5.834 de aplicanți erau creditați. Dintre aceștia, 1.116 au fost creditați cu plata directă de la agențiile regionale, în timp ce 4.718 au primit banii prin credit punte de la băncile partenere.

Întrebat de ce încă sunt efectuate plăți pentru programul StartUp Nation de anul trecut, ministrul a explicat că programul din 2017 a fost gândit pe 2 ani, iar plățile ar urma să să fie efectuate până la sfârșitul anului curent, în decembrie.

”Noi am încurajat 3 domenii: IT, producție și industrii creative. A trebuit să le dăm un timp beneficiarilor ca să achiziționeze utilajele necesare”, spune Radu Oprea.

Potrivit lui, banii îi așteaptă în conturi pe beneficiarii din 2017.

”Azi sunt peste 6.500 de aplicanți care au acces la finanțare. Sunt cei care au aplicat prin credite punte și cei cu plată directă la agențiile regionale. Banii îi așteaptă în conturile agențiilor regionale și în conturile băncilor”, a afirmat ministrul.

Parallax

Vizualizari
5658
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri