Denisa Crăciun

Mașinile Google Street View revin în România, în 2022

Thumbnail

Mașinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lui martie. În următoarele luni, ele vor străbate șoselele țării și vor vizita peste 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. 

De la jumătatea lunii martie, mașinile Google Street View se întorc în România, iar în următoarele luni vor străbate șoselele țării și vor vizita peste 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro, preluarea de imagini 360 de grade Street View în România va începe marți,15 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Harșova, Curtea de Argeș, Iași sau Piatra Neamț, și până la Orșova, Cluj-Napoca, Vișeu de Sus sau Oradea.

Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată AICI.

În România, serviciul Street View este disponibil în România din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice, conform comunicatului.

Extinderea Street View în România a continuat, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps. În prezent, Google Maps este disponibil în mai mult de 220 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica.

Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite AICI

Înainte de publicarea imaginilor 360 de grade preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare a mașinilor pentru a nu putea fi identificate, iar astfel confidențialitatea protejată.

Street View oferă o funcționalitate suplimentară pentru ascunderea detaliilor - fețele oamenilor, mașini, case, etc - care poate fi solicitat prin accesarea butonului „raportează o problemă” din partea dreaptă-jos a imaginilor.

StartupCafe.ro a urmărit mașinile Google în 2019, în România:

Parallax

Vizualizari
3278
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri