Denisa Crăciun

Investitorii TechAngels din România, finanțări ca înainte de pandemie, în 2021

Thumbnail

Investitorii grupați în asociația românească TechAngels au alocat 5,8 milioane de euro, în total, în primele 9 luni ale anului 2021, pentru finanțarea startup-urilor tech.

Suma totală investită în perioada ianuarie – septembrie 2021 este aproape egală cu investițiile membrilor asociației pe parcursul lui 2019, înainte de debutul pandemiei COVID-19.

De asemenea, în trimestrul al treilea al lui 2021, investițiile făcute de membrii grupului se ridică la peste 2,8 milioane de euro, susține TechAngels într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro.

Beneficiarii au fost startup-uri în runde follow on și alte noi startup-uri.

Datele asociației TechAngels pentru primele 9 luni ale anului arată astfel:

  • Peste 94 de startup-uri, din 300 aflate în screening, au participat la pitch-uri;
  • 31 de startup-uri au avut întâlniri de pitch cu investitorii TechAngels în trimestrul al treilea, un număr semnificativ, deși luna august este în mod obișnuit o lună de pauză pentru întâlnirile oficiale ale grupului;
  • Soluțiile propuse de startup-uri în această perioadă au fost peste o treime (40%) adresate categoriei business, simplificării proceselor din companii sau creșterii eficienței în vânzări;
  • În topul domeniilor abordate de startup-urile prezente la pitch-urile TechAngels au urmat soluțiile healthtech și cele fintech, fiecare reprezentând aproximativ 15% din soluțiile prezentate.

TechAngels și-a mărit numărul de membri în 2021, cu 10%, ajungând până la 112 investitori individuali.

„Evoluțiile ecosistemului startup din România sunt sincronizate cu cele de la nivel european; două dintre studiile recurente apărute recent- cel al Startup Genome și fDi Intelligence- plasează capitala pe primele poziții în privința creșterii înregistrate și a potențialului ca zonă emergentă. Studiile remarcă și Cluj, Timișoara și Iași ca fiind orașe favorabile evoluției startup-urilor. Efervescenta mediului va atrage încă și mai multe oportunități de finanțare și sper ca ideile fondatorilor să capete contur în forma unor produse viabile, mai rapid și mai aplicat din punct de vedere business. Aici rolul nostru de mentori și consultanți este adesea util în arderea unor etape de dezvoltare, în accelerarea curbei de învățare”, spune Mălin Ștefănescu, Președintele TechAngels România.

Organizația este orientată pe 3 direcții: susținerea startup-urilor care au nevoie de sfaturi și resurse, a investitorilor care doresc să facă pasul spre angel investing și extinderea rețelelor de colaborare în cadrul ecosistemului la nivel regional.

 

Thumbnail
Infografic TechAngels

 

Activitatea TechAngels în 2021

TechAngels a participat la mai multe proiecte de accelerare organizate de parteneri din ecosistem cum sunt How To Web, Techcelerator și Commons Accel, la proiecte de finanțare sindicalizate cum au fost, spre exemplu, finanțarea pentru Metabeta (la care a colaborat cu rețelele de investitori de tip angel din Timișoara, Cluj și Iași, alături de fonduri de investiții) sau implicarea în premiul sindicalizat de la programul Spotlight (unde participă cu 100.000 de euro la premiul total de 350.000 de euro).

De asemenea, ca parte a sprijinului pentru creșterea ecosistemului startup, TechAngels a extins colaborarea cu universități din România și cea cu rețelele de investitori regionale și europene.

Pe lângă participarea la Business Angels Europe (BAE), una dintre rețelele de investitori de tip angel din Europa, TechAngels a intrat ca membru deplin și în cadrul European Business Angel Network (EBAN).

Pentru activitatea de până acum, TechAngels a primit în luna septembrie o distincție din partea Camerei de Comerț Româno-Franceze.

Parallax

Vizualizari
224
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri