Raluca Abrihan

GRAFIC Investiţiile în startup-urile europene ating un nivel record. Firmele care au obţinut cele mai mari finanţări in ultima perioada

Thumbnail

Finanţările obţinute de firmele europene din tehnologie, aflate la început de drum, au atins un nivel record în cel de al treilea trimestru al acestui an, startup-urile primind investiţii totale de 7,7 miliarde de euro, o creştere cu peste 100% faţă de finanţările acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Startup-urile tehnologice din Europa, Israel şi Turcia au primit în cel de al treil trimestru al acestui an investiţii totale de 7,7 miliarde de euro, cu un miliard mai mult faţă de învestiţiile din trimestrul doi al acestui an şi cu 117% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când firmele tech eruopene obţineau finanţări de doar 3,5 miliarde de euro, potrivit Tech.eu

În această perioadă au avut loc 865 de tranzacţii.

Firmele din Marea Britanie, Israel, Germania şi Elveţia au obţinut cele mai mari finantări, în acest trimestru, după cum o arată graficul publicat de sursa citată.

Thumbnail
sursa grafic: Tech.eu

 

Cea mai mare investiţie a fost obţinută de un startup elveţian din domeniul biotehnologiei, Roivant Sciences, de 1 miliard de euro, de la investitorul japonez Softbank.

Pe locul doi se află Delivery Hero, un startup nemţesc de livrare mancare şi un marketplace pentru livrări. Jumătate din acţionariatul firmei a fost achiziţionat de Naspers (compania care deţine şi eMAG), pentru 705 milioane de euro.

Pe următoarea poziţie este tot o firmă din zona livrărilor, Deliveroo, din Marea Britanie, care a obiţinut o invesitiţie de 305 miliane de euro. Iar pe locul 5 se află Prodigy Finance, tot din Marea Britanie – platformă care manageriază împrumuturi acordate studenţilor, care a ridicat o investiţie de 218 milioane de euro.

Thumbnail
sursa grafic: Tech.eu

Anul trecut investiţiile în startup-urile europene erau în scădre. România înregistra era printre ţările cu cele mai mici investiţii

Parallax

Vizualizari
1063
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Batt
Ceza
"GRAFIC Investiţiile în startup-urile europene" ziceti voi. Pai ce, Israel este tara europeana? Ciudat

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri