Denisa Crăciun

Înscrieri: Program de pre-accelerare. 25.000 Euro pentru fiecare echipă antreprenorială câștigătoare

Thumbnail

Echipele antreprenoriale, neîncorporate, cu planuri de afaceri digitale deep tech, se pot înscrie într-un program de pre-accelerare lansat de EIT Digital, deschis echipelor din Țările Baltice, Europa de Est și Europa de Sud.

Venture Program este un program de pre-accelerare lansat de EIT Digital, dezvoltat pentru a sprijini echipele antreprenoriale aflate în stadiu incipient în călătoria lor către piața vizată.

Programul de pre-accelerare începe pe 10 mai, durează 2 luni și se va organiza online. Programul complet durează până pe 30 noiembrie 2022.

Fondatorii interesați pot aplica până pe 8 aprilie, AICI. Mai multe informații despre program sunt disponibile AICI.

Toate echipele acceptate vor primi un grant de 5.000 de euro la selectarea în program. Echipele câștigătoare vor primi un grant de până la 25.000 euro.

Venture Program îi conduce pe tinerii antreprenori de la idee la investiție în mai puțin de un an. Echipele selectate vor primi un training intens de 8 săptămâni, vor beneficia de sprijin pentru a-și construi MVP-ul, precum și de sprijin financiar din partea investitorilor.

În ultimele zile ale programului, când au loc prezentările proiectelor („Pitch Days”), echipele au șansa de a-și valida soluția de afaceri prezentând-o în fața investitorilor, a potențialilor clienți și a experților din comunitatea tehnologică.

Programul va selecta echipe multidisciplinare neîncorporate, cu cele mai bune idei de afaceri inovatoare, PoC sau prototip într-una dintre verticalele pieței EIT Digital 5: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Tech și Digital Finance.

Printre alte criterii de selecție se numără:

  • provocarea de piață sau de afaceri abordată;
  • tehnologia care stă la baza produsului/serviciului;
  • cât de inovator este produsul;
  • piața globală;
  • riscurile aferente modelului de afaceri.

În ultimii 4 ani, programul EIT Digital Venture a sprijinit peste 93 de echipe și peste 200 de antreprenori într-un stadiu incipient al dezvoltării lor. Multe dintre aceste echipe au atras investitori în timpul sau la scurt timp după programul de pre-accelerare.

În România și Bulgaria programul este adus de Techcelerator și este organziat împreună cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Cristina Țoncu, co-fondator Techcelerator spune că „este foarte necesar să lucrăm cu fondatorii, chiar din stadiul de idee și să-i sprijinim pe cei mai buni pentru ca aceștia să crească și să devină următorii unicorni din regiune. E nevoie de dorința de a o face și de hotărârea și dedicarea de a construi o afacere viabilă”.

De cealaltă parte, Tudor Pasc, Incubation Director, ROTSA, susține că organizația crede „cu tărie în impactul pe care România și Bulgaria îl pot avea în cadrul sistemului european de inovare, prin urmare căutăm să le sporim contribuția deschizând drumul pentru ca tinerii antreprenori din regiune să își înceapă afacerea și să aibă succes”.

Parallax

Vizualizari
1526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri