Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Firmele românești pot primi bani de la stat să participe la Târgul IMM 2023 – IT & Cyber Security, de la Iași

bani-lei-computer-dreamstime

Antreprenorii din România vor putea primi bani de la stat pentru decontarea transportului și a cazării, să participe gratuit la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023 – IT & Cyber Security, care va avea loc la Iași, în luna noiembrie 2023, a informat, miercuri, Ministerul Economiei, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Evenimentul se va desfășura, în incinta Palas Mall – Atrium, de la Iași, iar în perioada 4 - 5 noiembrie 2023 vor fi organizate ateliere de lucru, cursuri și dezbateri pe tematica generală a târgului, respectiv IT & Cyber Security.

În perioada 12.10.2023, ora 10:00 - 29.10.2023, ora 20:00, firmele interesate se pot înscrie pe site-ul oficial de programe IMM  la secțiunea TIMM Iași.

Printre avantajele oferite operatorilor economici se numără:

  1. asigurarea participării gratuite la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii electronice în cadrul programului
  2. și acordarea fiecărui participant a unei sume forfetare, în valoare de 2500 RON/beneficiar, pentru cheltuieli destinate deplasării şi cazării participanților, condiționată de prezența zilnică la TIMM ediția 2023 pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului și de respectarea procedurii de implementare a programului.

În cadrul „Programului pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii – TIMM 2023” vor putea fi implementate următoarele tipuri de acțiuni:

  • expoziție cu vânzare a produselor și serviciilor oferite de firmele participante,
  • organizarea de seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru şi prezentări în scopul promovării produselor şi serviciilor realizate de către participanți și activități de promovare a evenimentului.

Pot beneficia de prevederile programului microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii definite conform Legii nr. 346/2004, care îndeplinesc, cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii:

  • a) sunt organizate în baza Legii nr.31/1990 privind societăţile comerciale sau în baza OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri;
  • b) au capital social integral privat;
  • c) se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii conform prevederilor Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  • d) au completat formularul de înscriere (Anexa 1) în cadrul Programului, iar în urma verificării au fost selectaţi să participe la eveniment;
  • e) nu au fost subiectul unei decizii / ordin de recuperare a unui ajutor de stat / de minimis a Comisiei Europene / al unui alt furnizor de ajutor, sau, în cazul în care au făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată și creanța a fost integral recuperată, inclusiv dobânda de recuperare aferentă.
  • f) nu au depăşit plafonul de minimis de 200.000,00 de euro pe durata a trei exerciţii financiare pentru o întreprindere unică, aşa cum este acesta definită de Regulamentul UE nr. 1407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 şi 100.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare pentru beneficiarii care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost. Plafoanele se aplică indiferent de forma ajutorului de minimis sau de obiectivul urmărit şi indiferent dacă ajutorul este acordat din fonduri de la bugetul de stat sau din fonduri europene.

Informații suplimentare pot fi obținute pe site-ul www.programe-imm.ro, secțiunea TIMM Iași, sau la sediul AIMM Iași: Bd.Tudor Vladimirescu, nr. 45 A, bl. B2, parter, Iași, județul Iași, tel: 0371402212, email: oficiuiasi2@imm.gov.ro, agentia.iasi@imm.gov.ro .

Parallax

Vizualizari
1683
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri