Claudiu Zamfir

Înscrieri: Granturi de 10.000 dolari și mentorat, la un accelerator de aplicații pentru comerțul digital

Thumbnail

Startup-urile IT care dezvoltă aplicații pentru comerțul digital se pot înscrie la un accelerator prin care vor putea obține granturi de câte 10.000 de dolari, mentorat și acces la o bază de mii de potențiali clienți - magazine online.

Înscrierile la VTEX Accelerator se fac AICI până pe 14 noiembrie 2021, la nivel global.

Aceasta este cea de-a treia ediția a acceleratorului de startup-uri lansat de compania braziliană de soluții pentru e-commerce VTEX, care are o prezență importantă în România.

În urma unui proces amplu de selecție, care va lua în considerare relevanța soluțiilor specifice pentru regiunile și stadiile de avansare, vor fi aleși 36 de finaliști care vor concura în cadrul a șase probe finale, acestea urmând să se desfășoare în luna decembrie.

18 startup-uri vor fi alese câștigătoare și vor participa la program începând cu 1 februarie 2022, beneficiind de granturi de până la 10.000 de dolari, pentru a-și dezvolta propriile soluții pe VTEX App Store, mentorat de specialitate, asistență tehnică și vizibilitate în ecosistemul de comerț digital.

Selecția finală va fi decisă de o comisie de jurați, formată din Mariano Gomide, co-fondator și co-CEO VTEX, Geraldo Thomaz, co-fondator și co-CEO la VTEX, Patricia Amaro, fostă membră a consiliului de administrație în cadrul Unilever Spania, Gabriel Cabrera, fost director regional pentru America Latină la SONY și Francesco Ceballos, co-fondator MercadoLibre.

Programul VTEX Accelerator a fost lansat în anul 2020 de compania braziliană de soluții pentru magazinele online.

În cele două ediții anterioare, la VTEX Accelerator s-au înscris 538 de aplicanți din 44 de țări. Trei câștigători și un finalist al programului — Usedesk, ChatCenter, Photoslurp și respectiv BrainDW — și-au transformat deja ideile în soluții complet funcționale, disponibile pe VTEX App Store.

„Ne așteptăm să avem aplicații îndrăznețe, care răspund unor nevoi actuale și de viitor, și din regiunea Europei Centrale și de Est. Din nou, colaborarea va fi esențială pentru a-i ajuta pe cei mai buni să exceleze, iar VTEX este pregătită să își îndeplinească rolul în cadrul acestui proces”, a spus Cristi Movilă (foto), Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Aplicațiile realizate de dezvoltatori independenți care vor intra pe VTEX App Store vor avea acces la o bază de peste 2.000 de potențiali clienți, cu mai mult de 2500 de magazine active în 32 de țări.

VTEX spune că platforma sa de soluții e-commerce permite brandurilor și retailerilor să realizeze un time-to-market mai scurt, să ajungă la clienții din oricare canal și să descopere noi arii pentru dezvoltare.

Parallax

Vizualizari
536
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri