Raluca Abrihan

Firmele IT din România lansează un nou program de burse pentru profesori

Thumbnail

Industria tech din România lansează o nouă ediţie a programului de Burse destinat stimulării abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere, încurajării studierii tehnologiilor emergente, precum şi recunoașterii metodelor inovative de predare. Profesorii câştigători vor primi câte o bursă în valoare de 5.000 euro.

Data limită de înscriere este 15 septembrie.

Programul de Burse ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa asociaţiei şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie. Programul se va derula la nivel naţional, câştigătorii beneficiind de câte o bursă în valoare de 5.000 euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar (cel puțin), iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, Health Tech și, ca elemente de noutate pentru ediția de anul acesta, au fost adăugate tehnologiile Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (încurajarea domeniului STEM și în facultățile non-IT în vederea construirii de produse software).

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2019 se vor putea înscrie în cursă și asistenții universitari care pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari).

Proiectele depuse de cadrele didactice vor fi evaluate de un comitet format din: Florin Talpeș, Bitdefender, Cătălina Dodu, VP ANIS/Atos, Daniel Ilinca, VP ANIS/Cornerstone, Radu Constantinescu, Qualitance, Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniș, Univ. Politehnica din București (prodecan ACS), Conf. dr. Răzvan Bologa, ASE (Cibernetică), Conf. dr. Radu Gramatovici, Universitatea din București (decan FMI), Conf. dr. Simona Motogna, Universitatea Babes-Bolyai (prodecan FMI), Prof. dr. ing. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Conf. dr. Lenuța Alboaie, Universitatea AI Cuza (prodecan FII), Prof. dr. ing. Vasile Manta, Universitatea Tehnică Gh. Asachi (decanACS), Prof. dr. ing. Radu Vasiu, Univ. Politehnică din Timișoara (preș. Senatului UPT) și Conf. dr. Marc Frâncu, Universitatea de Vest (Prodecan FMI).

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare.

Câștigătorii primei ediții a programului Bursele ANIS sunt conferențiari, șefi de lucrări și lectori în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile Politehnica din București și Timișoara, ASE, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Parallax

Vizualizari
1652
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri