Claudiu Zamfir

Gratuit: Spații de lucru și training în București și Măgurele, pentru 16 startup-uri

Thumbnail

Un număr de 16 startup-uri deschise în București sau județul Ilfov vor putea obține gratuit spații de lucru și programe de training și mentorat în Capitală sau în orașul ilfovean Măgurele, pentru maximum 3 ani, în cadrul „Ilfov Business Hub”, un nou incubator de afaceri înființat de Consiliul Județean Ilfov.

Cel mai probabil în luna mai 2019 noul incubator va demara o selecție de startup-uri și antreprenori, a declarat, pentru StartupCafe.ro, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache. Luni, la Politehnica bucureșteană, el a semnat un contract de administrare a incubatorului de business, pe 3 ani, în valoare de 1,4 milioane de lei, cu o firmă, S.C. Loop Operations SRL. Banii provin din bugetul județului.

Firma, reprezentată de Rodica Lupu, va administra astfel Ilfov Business Hub.

În prima fază, o serie întreagă de startupuri și antreprenori vor fi acceptați, pentru 6 luni, în pre-incubare.

Apoi, dintre startup-urile pre-incubate, vor fi selectate 16 startup-uri care să fie incluse în programul de incubare de cel puțin 2 ani.

Administratorul va pune gratuit la dispoziția tinerilor selectați:

  • spațiile de birouri necesare - în București și în Măgurele-,
  • săli de întâlniri, ședințe, conferințe,
  • asistență juridică, de management, contabilitate și marketing.

Incubatorul de afaceri va urmări cu precădere startup-urile tehnologice. „Inovarea ne poate propulsa. Nouă ne plac inginerii și sperăm să avem cât mai mulți aplicanți. Ne propunem să atragem tineri de calitate și cu anduranță, dispuși să facă afaceri pe termen lung, să selectăm acele idei de afaceri care să ajungă, de exemplu, la Măgurele Science Park și să fie relevante”, a spus Rodica Lupu, administratorul hubului.

Incubatorul va colabora cu Politehnica, pentru a încuraja studenții universității să-și deschidă afaceri, dar la „Ilfov Business Hub” vor fi admiși și antreprenori fără legătură cu universitatea.

Din nefericire, și o spun și ca un reproș pe care ni-l facem noi înșine, de multe ori pregătim tinerii să fie foarte buni angajați, să răspundă cerințelor angajatorilor, dar pregătim mai puțin oameni de business. Nu e un lucru cu care să ne mândrim, dar încercăm să-l corectăm” - a recunoscut rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu.

Consiliul Județean Ilfov a primit, în calitate de fondator, titlul de Incubator de afaceri cu portofoliu mixt, în conformitate cu prevederile Legii 102/2016 privind incubatoarele de afaceri.

Incubatorul, anunțat încă din ianuarie 2018, are sediul în orașul Otopeni și primele puncte de lucru vor fi în Măgurele și în Municipiul București.

Pentru informații suplimentare privind procesul de selecție, consultați periodic site-ul Consiliului Județean Ilfov, organizatorii menționând că aici vor publica anunțurile relevante.

Parallax

Vizualizari
2053
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri