Claudiu Zamfir

Operatorii de leasing se înscriu în programul IMM Leasing Echipamente și Utilaje 2021

Thumbnail

Mai durează puțin până la deschiderea programului IMM Leasing Echipamente și Utilaje 2021: luni, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat perioada în care operatorii de leasing se pot înscrie în program.

Perioada de înscriere a operatorilor de leasing financiar este cuprinsă între 10.04.2021 și 16.04.2021, ora 24.00 - a precizat FNGCIMM, care invită companiile de leasing să intre în program pentru a acorda finanțări IMM-urilor.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, normele metodologice pentru programele IMM INVEST, Subprogramul AGRO IMM INVEST, IMM Factor și IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE, programe derulate de către FNGCIMM în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică, în vederea susţinerii activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.
                 
FNGCIMM a transmis invitații de înscriere în program către 23 operatori de leasing financiar. Cererile de înscriere se transmit în termen de maxim 7 zile calendaristice de la data publicării în M.O. al Romaniei a HG nr. 421/09.04.2021 privind modificarea si completarea HG nr. 766/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de sustinere a întreprinderilor mici și mijlocii “IMM LEASING DE ECHIPAMENTE SI UTILAJE”, precum și a Schemei de ajutor de minimis aferente programului.

„Prin plafoanele de garantare aprobate de către Guvernul României pentru anul 2021 lei, în valoare de 18 miliarde lei, sunt create premisele finanțării economiei, a continuării parteneriatului pentru relansarea economiei la care sunt chemațe să contribuie IMM-urile, sistemul financiar și FNGCIMM, ca instrument specializat al statului pentru facilitarea creditării”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Instituțiile financiare nebancare înregistrate în Registrul Special la BNR, care doresc să se înscrie în program, sunt așteptate să transmită FNGCIMM solicitările pentru alocarea de plafoane de garantare în funcție de nivelul estimat al finanțărilor pe care le vor acorda în anul 2021 în cadrul programului, precum și nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor, cu încadrarea în limitele prevăzute la art. 1 alin. (4) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr.766/2020, în cazul noilor înscrieri.

IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE are un plafon total al garanţiilor ce pot fi acordate în anul 2021, in valoare de 2 miliarde lei.

Prin Schema de Ajutor de minimis aferentă programului, Ministerul Finantelor subvenționează dobânzile aferente finanțărilor de tip leasing financiar, în procent de până la 50%, pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanțării, iar comisionul de administrare și comisionul de risc sunt subvenționate integral pe toată durata derulării contractelor. Măsurile de susținere în cadrul acestui program sunt valabile pentru contractele  încheiate, până la data de 31 decembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii.

Parallax

Vizualizari
4154
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri