Claudiu Zamfir

Google oferă 20,5 milioane de euro pentru finanțarea IMM-urilor din Uniunea Europeană

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea obține noi finanțări printr-un mecanism UE susținut de gigantul IT Google cu 20,5 milioane de euro.

Compania americană pune această sumă la dispoziția a două fonduri ale fondurilor administrate de Fondul European de Investiții (FEI), instituție financiară a Uniunii Europene.

Cei 20,5 milioane de euro de la Google vor fi împărțiți astfel:

  • 12,3 milioane de euro vor merge într-un fond care va acorda împrumuturi pentru mici afaceri ce au dificultăți în a accesa credite bancare. Cel puțin 1.000 de IMM-uri din cele 27 de țări UE vor putea accesa sprijinul financiar.
  • 8,2 milioane de euro vor merge într-un fond al fondurilor de venture capital, care va acorda investiții de capital de risc unor IMM-uri din cele 27 de state UE, care dezvoltă tehnologii în așa-numitele științe ale vieții - de la terapii și tehnologii medicale până la servicii digitale de sănătate și asistență medicală. De asemenea, acest fond este susținut și prin Fondul European de Investiții Strategice (EFSI) - din cadrul așa-numitului Plan Juncker. Aproximativ 200 de astfel de firme, cu accent pe combaterea pandemiei COVID-19, vor primi sprijin.

„Această investiție face parte din angajamentul Google de peste 800 de milioane de dolari ca răspuns la eforturile împotriva COVID-19 anunțate anul trecut și la eforturile noastre continue de a oferi instrumente, instruire și finanțare pentru a ajuta oamenii să-și revină din criză. Firmele mici sunt elementul vital al economiei europene și suntem mândri că participăm la aceste fonduri și ne alăturăm FEI în misiunea sa de a ajuta companiile mici să acceseze finanțări și de a încuraja inovarea în domeniul științelor vieții din Europa" - a spus Matt Brittin, președinte al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

„În aceste momente dificile, este minunat să vedem investitori corporate cu obiective similare cu ale noastre, contribuind la îmbunătățirea accesului la finanțarea IMM-urilor. Google este prima corporație care investește în aceste fonduri și așteptăm alături și alte corporații, pentru a întări ecosistemul și a susține și mai multe firme mici cu finanțări” - a spus și directorul general al FEI, Alain Godard.

 

Parallax

Vizualizari
3566
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri