Razvan Tataru

Fond de 20 milioane dolari pentru universități și cercetători de top, lansat de Google pentru dezvoltarea responsabilă a Inteligenței Artificiale

Inteligență artificială

Google lansează un fond în valoare totală de 20 de milioane de dolari, în cadrul proiectului său Digital Futures, pentru universități și cercetători de top, cu scopul de a promova dezvoltarea responsabilă a inteligenței artificiale (IA), conform unei postări de pe blogul gigantului tech.

Digital Futures Project are ca scop sprijinirea cercetătorilor, organizarea de întâlniri și promovarea dezbaterilor despre dezvoltarea responsabilă a inteligenței artificiale la nivel global. Proiectul oferă granturi pentru a încuraja dialogul și cercetarea acestei tehnologii.

„Inteligența artificială are potențialul de a ne face viața mai ușoară și de a aborda unele dintre cele mai complexe provocări ale societății, cum ar fi prevenirea bolilor, îmbunătățirea funcționării orașelor și prezicerea dezastrelor naturale. Cu toate acestea, ridică și întrebări despre echitate, prejudecăți, dezinformare, securitate și viitorul muncii”, a declarat Brigitte Hoyer Gosselink, directorul Google.org.

Câteva dintre problemele pe care Google vrea să le pună în discuție prin acest proiect:

  • Cum va afecta AI securitatea globală și cum poate fi folosită pentru a îmbunătăți securitatea instituțiilor și întreprinderilor?
  • Cum va afecta inteligența artificială forța de muncă și economia, ce pași putem face astăzi pentru a trece forța de muncă la cea cu ajutorul AI din viitor și cum pot guvernele folosi IA pentru a crește productivitatea și creșterea economică?
  • Ce tipuri de structuri de guvernare și eforturi transversale pot promova cel mai bine inovația responsabilă a IA?

Fondul deschis de Google.org va sprijini „institute de cercetare din întreaga lume”, iar mai multe detalii despre acestea vor fi dezvăluite în curând.

În 2018, Google a lansat un set de principii privind inteligența artificială și a stabilit o echipă de guvernanță pentru a le pune în aplicare în sistemele proprii.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri