Claudiu Zamfir

Google oferă 540 milioane dolari pentru firme mici și mijlocii, în bani și servicii de publicitate

Thumbnail

Compania IT americană Google a anunțat vineri un program de peste 800 de milioane de dolari, din care 540 de milioane de dolari, în bani și servicii de promovare online, vor fi orientați către firme mici și mijlocii (IMM), ca răspuns la criza mondială provocată de pandemia coronavirus COVID-19.

Astfel, un fond de investiții de 200 de milioane de dolari va fi direcționat de Google și compania-mamă, Alphabet, către organizații neguvernamentale și instituții financiare din toată lumea, pentru a oferi acces la capital afacerilor mici și mijlocii. Acest fond vine peste cei 15 milioane de dolari pe care fundația Google.org îi oferă, sub formă de granturi, unor organizații non-profit pentru a asigura finanțări IMM-urilor.

Credite de publicitate pe Google Ads în valoare totală de 340 de milioane de dolari vor fi oferite firmelor mici și mijlocii care au conturi active de promovare online prin Google Ads. Vor putea beneficia de aceste servicii IMM-uri din toată lumea, care au conturi active de Google Ads începând de la 1 ianuarie 2019 și care s-au promovat direct prin Google sau prin agenții partenere. Astfel, în situația dificilă în care se află acum, micile afaceri vor putea să ajungă mai ușor în atenția clienților.

În plus, în cadrul programului său de răspuns la pandemia coronavirus, compania americană va oferi servicii de promovare online în valoare de 250 de milioane de dolari Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) și unor instituții guvernamentale, pentru a transmite publicului și a disemina informații importante pentru prevenirea extinderii COVID-19.

Servicii Google Cloud de 20 de milioane de dolari vor fi oferite unor institute de cercetare și universități care studiază posibile remedii și vaccinuri împotriva noului coronavirus COVID-19.

Google mai spune că va acorda sprijin financiar și expertiză pentru creșterea capacității de producere a echipamentelor de protecție medicale. Împreună cu un partener, va oferi 2-3 milioane de măști de protecție Fundației CDC din SUA. În paralel, ingineri ai Google, Google X și Verily (companie medtech a grupului Alphabet) vor oferi sprijin pentru a crește producția de ventilatoare folosite în spitale, pentru pacienții cu insuficiență respiratorie.

Parallax

Vizualizari
8177
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri