Claudiu Zamfir

Google: Concurs IT pentru liceeni români

Thumbnail

Liceenii români pot participa anual la concursul de tehnologie InfoEducație, realizat de Asociația Profesorilor de  Informatică din România, cu susținerea ofertă de Google de 7 ani.

Compania americană, unul dintre liderii mondiali în tehnologie, a trecut în revistă, luni, pe blogul său oficial, o serie de programe educaționale în care este implicată, în Europa.

Printre acestea, a fost descris și InfoEducație:

  • În România, am colaborat cu Asociația Profesorilor de  Informatică (UPIR) în ultimii 7 ani pentru a organiza concursul anual Infoeducatie. Elevii din întreaga țară sunt invitați să învețe noi competențe și să dezvolte softuri educaționale și utilitare, aplicații web, proiecte multimedia și roboți, a obținând certificate și premii. Etapa finală a concursului are loc în fiecare an la tabăra Gălăciuc, unde echipe de concurenți colaborează pentru a proiecta și a construi aplicații software.
  • Competițiile ca tabăra Gălăciuc oferă tinerilor posibilitatea de a primi feedback și recunoaștere pentru activitatea lor de pregătire lor, iar mulți dintre ei nu participă doar o dată. Robert Dolca, acum inginer software care lucrează la Uber, a concurat de trei ori la eveniment, în timpul liceului.
  • „Pentru mine, InfoEducatie a fost o ocazie de a-mi lansa provocări și de a învăța. Ne-am întâlnit cu oameni pasionați și talentați și am primit feedback constructiv cu privire la proiectele noastre", a spus Robert.

Intră pe site-ul oficial InfoEducație România, pentru mai multe detalii referitoare la înscriere și participare.

Parallax

Vizualizari
744
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri