Claudiu Zamfir

S-a anunțat când începe Electric Up: Fonduri nerambursabile de până la 100.000 Euro pentru firme, să-și instaleze panouri solare și charger de mașini electrice

Thumbnail

Ministrul Economiei, Vrgil Popescu, a anuțat când urmează să înceapă programul Electric Up, prin care circa 1.000 de firme românești vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru a-și instala panouri solare de producere a energiei și stații de încărcare (charger) a mașinilor electrice.

„O să aveți în două săptămâni programul Electric Up, prin care puteți obține un grant de 100.000 de euro maxim, pentru a instala 100 kW la dvs., pe acoperișul halei dvs. Poate nu sunt suficienți, dar 100kW sunt maximum pe care legislația românească îi permite fără autorizație. Avem 100 de milioane de euro pentru început, pentru a vedea cum funcționează acest program”, a spus Popescu, vineri, la ”Topul Național al Firmelor Private din România”, organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR).

Ordonanța de urgență 159/2020, prin care se instituie programul Electric-Up, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 8 septembrie.  

Aceasta prevede că firmele beneficiare vor putea finanța din program:

  •     instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național,
  •     instalarea staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.
Parallax

Vizualizari
8581
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dan
G
Grija PNL-Orban-VirgilPopescu-Iohannis pentru IMM-uri si cei 200.000 de salariati a durat MAI PUTIN de 7 minute. Acum acest guvern trebuie sa-si dea demisia. Sa vina altii sa faca programe economice.
USL trebuie sa plece acasa.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri