Claudiu Zamfir

Fonduri nerambursabile de 4 milioane Euro pentru firme care atrag turiști străini în România

Thumbnail

Firmele românești din domeniul turismului, care atrag turiști străini în România, vor putea obține fonduri nerambursabile în valoare totală de 20 de milioane de lei (circa 4 milioane de euro), printr-o nouă schemă de ajutoare de minimis scoasă în consultare publică, luni, de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, deocamdată sub formă de propunere.

Proiectul schemei de ajutor de minimis privind susținerea operatorilor din turism pentru dezvoltarea activității de incoming are scopul declarat de „a stimula creșterea numărului de vizitatori străini în România, precum și prelungirea sejururilor acestora”, a afirmat MAT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„Concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate parțial cu fonduri de la bugetul de stat. Inițiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Sprijinul financiar, de la bugetul de stat, va fi acordat astfel:

  • 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat și plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenție organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puțin 4 nopți de cazare în România;
  • Suplimentar 2 euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele 4, în cadru aceluiași sejur sau circuit turistic.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de minimis, pe întreaga durată de aplicare a acesteia, respectiv de la data adoptării și până la 31 decembrie 2023, este de maximum 20.000.000 lei, în limita creditelor bugetare și de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat.

Numărul maxim al operatorilor economici care vor beneficia de sprijin se estimează la 1.200 (agenţii de turism organizatoare care pot derula turism de incoming), iar înscrierile în cadrul programului se vor realiza exlusiv digital, prin intermediul unei noi aplicații informatice.

Descarcă de AICI proiectul Schemei de ajutor de minimis privind susţinerea operatorilor din turism pentru dezvoltarea activităţii de incoming.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de schemă de minimis se primesc în termen de 10 zile de la data publicării la adresa de e-mail: promovare@mturism.ro 

Parallax

Vizualizari
6076
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri